Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

З 1 листопада в Києві запроваджуються суворі карантинні обмеження

Реклама

Мер Києва Віталій Кличко під час термінового онлайн-брифінгу закликав Уряд ввести в Києві "червону" зону карантину.

«84 відсотки госпіталізованих потребують кисневої підтримки. Ліжок з киснем - вже третій день поспіль - заповнено понад 66 відсотків. А це вже - критерій «червоної» зони. Рішення про віднесення міста до «червоної» зони ухвалює Державна комісія з надзвичайних ситуацій. І ми звертаємося до Уряду ухвалити таке рішення», - наголосив Віталій Кличко.

Також він заявив, що з 1 листопада столиця запроваджує суворі обмеження, про які заявлялось раніше.

Мер нагадав, що мова йде про наступні обмеження:

  • тільки з негативним ПЛР-тестом або COVID-сертифікатом можна буде працювати і відвідувати: заклади харчування, готелі, установи і заклади соціального захисту, спортзали та фітнес-центри, ЦНАПи, управління праці та соцзахисту, управління пенсійного фонду. А також проводити масові заходи, відвідувати торгово-розважальні центри. Діти і підлітки відвідують ТРЦ тільки з батьками, які щеплені або мають негативний ПЛР-тест.

Зазначається, що столичні школярі з понеділка за парти не повертаються. Після канікул, з 1 листопада, навчальний процес відновиться в дистанційному режимі. В такому режимі школи працюватимуть до поліпшення епідеміологічної ситуації в місті.

Що стосується садочків, то вони продовжать працювати, але дотримуючись правил «червоної» зони. За умови вакцинації 100 відсотків персоналу закладів.

«Громадський транспорт закривати ми не збираємося. Він працюватиме. Але їздити в ньому повинні пасажири, що мають сертифікат про вакцинацію або негативний ПЛР-тест. Перевіряти ці документи будуть не на вході в транспорт. А вибірково - спеціальні групи правоохоронців. Ми запроваджуємо ці суворі обмеження, бо немає інших варіантів, щоб зберегти здоров'я і життя людей. Щоб не допустити і колапсу медичної системи, яка може не витримати такого напливу хворих. Тому я вкотре звертаюся до всіх: вакцинуйтеся! Захистіть себе і своїх близьких!» - наголосив Віталій Кличко.

Читайте також: Затверджено перелік протиепідемічних обмежень, які буде запроваджено в разі переходу Києва до "червоної зони": протокол

Більше інформації про те, як попередити кризові ситуації бізнесу вже сьогодні, отримуйте в системах ЛІГА:ЗАКОН.

Тримайте руку на пульсі актуальної правової картини дня з усіма нововведеннями, використовуйте добірку ситуацій для оперативного реагування на будь-які зміни та майте доступ до повної бази нормативних документів на будь-яку дату, зокрема і тих, що регулюють роботу компаній в умовах коронакризи, карантинів, надзвичайних станів.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини