Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

У суді оскаржують розмір компенсації за зруйноване житло внаслідок збройної агресії РФ

Реклама

Окружний адміністративний суд міста Києва зареєстрував позов жительки Полтавської області, яка має статус внутрішньо переміщеної особи, до Кабінету Міністрів.

Про це повідомляє прес-служба ОАСК.

Позивачка оскаржує окремі пункти урядової постанови від 18 грудня 2013 року № 947 (зі змінами від 2 вересня 2020 року), якою було затверджено Порядок надання та визначення розміру грошової допомоги постраждалим від надзвичайних ситуацій та розміру грошової компенсації постраждалим, житлові будинки (квартири) яких зруйновано внаслідок надзвичайної ситуації воєнного характеру, спричиненої збройною агресією Російської Федерації.

Серед вимог позову - скасувати деякі положення зазначеного Порядку, якими встановлено, що грошова компенсація надається постраждалим, які є власниками житла, яке перебуває на контрольованих Україною територіях. При цьому розмір грошової компенсації не може перевищувати 300 тис. гривень за один об'єкт зруйнованого житла.

На думку позивачки, такі обмеження дискримінують мешканців непідконтрольних територій та є незаконними.

Наразі суд вирішує питання відкриття провадження в адміністративній справі.

Спрогнозуйте результат рішення суду з Verdictum PRO. VERDICTUM PRO за допомогою штучного інтелекту проаналізує ваш позов та покаже шанси на успіх у судовому засіданні в першій інстанції, а також відобразить шанси на перемогу в апеляційній та касаційній інстанціях. Таким чином, тепер ви зможете розрахувати вірогідність перемоги вашого клієнта на будь-якому етапі розгляду справи в суді. Детальніше за посиланням.

Читайте також:

Заблокована накладна - передвісниця перевірки та штрафу

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини