Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Підвищення зарплати для працівників апаратів судів: що пропонує Вища рада правосуддя?

Реклама

За ініціативи Вищої ради правосуддя 13 липня відбулася робоча нарада членів ВРП з очільниками Державної судової адміністрації України та Ради суддів України з метою невідкладного визначення першочергових кроків щодо підвищення обсягу видатків на виплату заробітної плати для працівників апаратів судів. Про це повідомила прес-служба ВРП.

Зазначається, що за результатами наради учасники дійшли згоди про визначення шляхів врегулювання критичної ситуації щодо фінансування апаратів судів та вирішили:

  • внести на розгляд Робочої групи з питань забезпечення належного фінансування судової влади в Україні, створеної у Комітеті Верховної Ради України з питань правової політики, пропозиції щодо внесення змін до Закону України «Про судоустрій і статус суддів» для встановлення розміру посадових окладів державних службовців судів з метою подальшої законодавчої ініціативи;

  • внести пропозицію щодо визначення розрахунків заробітної плати працівникам апаратів судів з урахуванням стимулюючих виплат у розмірі не менш ніж 20 % посадового окладу;

  • передбачити розмір окладів працівників апаратів судів у Законі України «Про судоустрій і статус суддів»;

  • у разі внесення змін до Закону України «Про державну службу» в частині визначення окладів працівників апаратів судів врахувати особливості врегулювання Законом України «Про судоустрій і статус суддів» питання оплати праці вказаної категорії працівників;

  • переглянути розмір коефіцієнтів з оплати праці посадових окладів із визначенням коефіцієнтів для державних службовців судів.

Стежити за змінами законодавства легко в LIGA360. Це комплекс інформаційно-аналітичних продуктів, що надає доступ до актуальної бази законодавства й законопроектів, надсилає сповіщення про зміни у них. А ще ви отримаєте роз'яснення експертів до НПА. Оцініть переваги LIGA360, замовивши тестовий доступ.

Читайте також:

Набув чинності Закон про збільшення видатків на правосуддя

Прийнято Закон про відновлення роботи ВККС з пропозиціями Президента

Адвокати НААУ вирішують всі робочі завдання на одній платформі. LIGA360: Адвокат НААУ надсилатиме автоматичні сповіщення про зміни законодавства, судових рішень й останні новини юридичної галузі. Отримайте тестовий доступ прямо зараз.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини