Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Посилення відповідальності за незаконне виселення з житла: Раді рекомендують прийняти Закон

Реклама

Члени Комітету з питань правоохоронної діяльності розглянули підготовлений до розгляду в другому читанні законопроект № 4333 «Про внесення змін до Кримінального кодексу України щодо посилення відповідальності за незаконне виселення з житла», повідомляє Інформаційне управління Апарату Верховної Ради України.

Усі законопроекти з пояснювальними записками до них можна знайти в модулі "Законопроекти" ІПС ЛІГА:ЗАКОН. Переконайтесь у зручності подання інформації, замовивши тестовий доступ.

Метою прийнятого за основу законопроекту є удосконалення кримінального законодавства у сфері протидії незаконному виселенню з житла.

Проектом пропонується нова редакція статті 162 Кримінального кодексу, яка доповнюється частинами третьою та четвертою, при цьому таку форму об'єктивної сторони складу кримінального правопорушення, як незаконне виселення та вселення в житло, виокремлено як кваліфікований та особливо кваліфікований склади порушення недоторканності житла.

За результатами розгляду пропозицій суб'єктів права законодавчої ініціативи було підготовлено порівняльну таблицю законопроекту до другого читання, яка містить 30 пропозицій і поправок, з них 11 - враховано (включаючи враховано частково та редакційно), 19 - відхилено. Під час підготовки законопроекту до другого читання враховано пропозиції, якими переглянуто та зменшено межі штрафу, а також системно узгоджено розміри санкцій статті 162 Кримінального кодексу.

За результатами розгляду Комітет прийняв рішення рекомендувати Верховній Раді прийняти проект Закону «Про внесення змін до Кримінального кодексу України щодо посилення відповідальності за незаконне виселення з житла» в другому читанні та в цілому.

Бажаєте отримувати найсвіжішу аналітику і бути в курсі правових новин? У цьому допоможе LIGA360: Юрист. Слідкуйте за гарячими темами у галузі, отримайте найширший діапазон експертних думок та регулярне оновлення профільних видань. Придбайте LIGA360:Юрист просто зараз.

Читайте також:

Амністія з нагоди 30-ї річниці Незалежності: Раді рекомендують прийняти проект за основу

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини