Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську
ЗЕД

Держмитслужба перейшла у формат єдиної юридичної особи

Реклама

З 1 липня Державна митна служба України розпочинає роботу у форматі єдиної юридичної особи. Про це повідомила прес-служба ДМС.

Зазначається, що забезпечення функціонування Державної митної служби України у форматі єдиної юридичної особи передбачено Указом Президента України від 08.11.2019 р. № 837 «Про невідкладні заходи з проведення реформ та зміцнення держави» та Меморандумом про економічну та фінансову політику з Міжнародним валютним фондом.

"Цей механізм є необхідним для забезпечення можливості централізованої розробки політики відомства, уніфікованого організаційного спрямування, стратегічного і оперативного планування та дослідження дотримання законодавства. На виконання цього завдання утворено 26 митниць як відокремлених підрозділів Держмитслужби за адміністративно-територіальним устроєм України. Функціонування Держмитслужби у форматі єдиної юридичної особи посилить нагляд апарату Держмитслужби за стратегічними напрямами, із застосуванням концепції делегування повноважень для прийняття рішень", - йдеться в повідомленні.

Також Голова Державної митної служби України Павло Рябікін розповів, що в рамках цієї реорганізації співробітники переводяться в нову структуру виключно на контрактній основі.

«Контракт забезпечує збільшення базових ставок заробітної плати з одного боку, і більш жорсткі механізми контролю - з іншого. Для цього ми сьогодні впроваджуємо абсолютно новий інструмент в роботі з кадрами - перевірку на благочесність. Причому це буде не разова акція, а постійний моніторинг способу життя митника», - пояснив він.

Хочете економити час на перевірці договорів? Скористайтесь функціоналом CONTRACTUM у LIGA360. Помилки в нумерації, реквізитах, структурі відобразяться автоматично. А ще тут можна швидко звірити суми й перевірити ризики щодо сторін. Оцініть переваги замовивши тестовий доступ.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини