Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Фонд гарантування вкладів фізосіб зможе позиватись в інтересах кредиторів неплатоспроможного банку

Реклама

На засіданні 30 червня Верховна Рада ухвалила  Закон "Про внесення змін до статті 128 Кримінального процесуального кодексу України щодо особливостей набуття Фондом гарантування вкладів фізичних осіб статусу цивільного позивача" (законопроект № 4547).

Усі законопроекти з пояснювальними записками до них можна знайти в модулі "Законопроекти" ІПС ЛІГА:ЗАКОН. Переконайтесь у зручності подання інформації, замовивши тестовий доступ до систем.

Документом встановлюється, що цивільний позов в інтересах кредиторів неплатоспроможного банку або банку, щодо якого прийнято рішення про ліквідацію з підстав, визначених ч. 2 ст. 77 Закону «Про банки і банківську діяльність», вимоги яких акцептовані Фондом гарантування вкладів фізичних осіб, може пред'являтися Фондом гарантування вкладів фізичних осіб за дорученням таких осіб.

У такому випадку Фонд гарантування вкладів фізичних осіб набуває статусу цивільного позивача, який зберігається за ним після припинення неплатоспроможного банку або банку, щодо якого було прийнято рішення про ліквідацію з підстав, визначених ч. 2 ст. 77 Закону "Про банки і банківську діяльність", як юридичної особи.

Цей Закон набирає чинності одночасно з набранням чинності Законом «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення механізмів виведення банків з ринку та задоволення вимог кредиторів цих банків», який також було прийнято на засіданні 30 червня.

Читайте також: Депутати визначили механізм відшкодування шкоди, яку завдано банку

Як уникнути помилок при укладанні договорів? Новий функціонал CONTRACTUM у LIGA360 укаже на помилки автоматично. А ще він виділить найбільш значущі пункти для перевірки - суми, реквізити та ін. Дізнавайтеся деталі за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини