Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Закон про тюрму за брехню в деклараціях прийнято з пропозиціями Президента

Реклама

ЮРЛІГА раніше писала, що Президент ветував Закон, що послаблює відповідальність за недостовірне декларування

Сьогодні, 29 червня, народні депутати прийняли Закон (проект № 4651) "Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення, Кримінального кодексу України щодо вдосконалення відповідальності за декларування недостовірної інформації та неподання суб'єктом декларування декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування" з пропозиціями Президента, повідомляє Інформаційне управління Апарату ВР.

У прийнятому Законі враховано дві пропозиції до Закону «Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення, Кримінального кодексу України щодо вдосконалення відповідальності за декларування недостовірної інформації та неподання суб'єктом декларування декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування».

У своїх пропозиціях Президент запропонував виключити абзац десятий підпункту 9 пункту 2 розділу I та пункт 2 розділу ІІ Закону та викласти підпункт 10 пункту 2 розділу І Закону в такій редакції:

"10) абзац другий статті 366-3 після слів "від ста п'ятдесяти до двохсот сорока годин" доповнити словами "або обмеженням волі на строк до двох років, або позбавленням волі строком на один рік".

Позиція НАЗК

У своєму вето Президент зменшив термін позбавлення волі до одного року за статтею 366-3 Кримінального кодексу (ККУ). У НАЗК нагадали, що законопроект, внесений Президентом за результатами засідання Ради національної безпеки та оборони 29 грудня 2020 року, передбачав 2 роки позбавлення волі.

Відтепер стаття 366-3 ККУ буде єдиною статтею цього Кодексу, за якою передбачено лише 1 рік позбавлення волі. Для всіх інших злочинів передбачено більш тривалі терміни позбавлення волі, починаючи з 2 років.

Зважаючи на те, що згідно зі статтями 21, 24 Конституції всі люди рівні перед законом, НАЗК вважає, що до публічних службовців не мають застосовуватися особливі - м'якші - правила відповідальності, ніж до інших громадян.

Уникайте фінансових ризиків при укладанні договорів. Спробуйте новий функціонал Contractum в LIGA360: Юрист. У системі можна перевірити приховані платежі за контрактом, пересвідчитися, що штрафи та неустойки вказані згідно з домовленостями. Замовте тестовий доступ прямо зараз.

Читайте також:

Просування юридичних послуг: чому у одних виходить, а в інших - ні. Віддалена робота в юридичному бізнесі

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини