Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Затверджено Класифікацію обмежень у використанні земель: рішення Уряду

Реклама

Уряд затвердив Класифікацію обмежень у використанні земель, що можуть встановлюватися комплексним планом просторового розвитку території територіальної громади, генеральним планом населеного пункту, детальним планом території. Про таке рішення ми писали раніше.

Відповідна урядова постанова від 2 червня 2021 року № 654 набере чинності 24 липня 2021 року.

Постанову прийнято на виконання Закону № 711-IX «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо планування використання земель».

Установлено, що визначені Класифікацією обмеження у використанні земель, які були встановлені іншою документацією на дату початку розроблення комплексного плану просторового розвитку території територіальної громади, генерального плану населеного пункту, детального плану території, відображаються відповідно до такої документації.

Класифікація складається з таких 2 класів:

Клас 1. Обмеження у використанні земель, що можуть встановлюватися комплексним планом просторового розвитку території територіальної громади, генеральним планом населеного пункту, детальним планом території щодо:

території в червоних лініях;

території в зелених лініях;

території в блакитних лініях;

території в жовтих лініях;

території в лініях регулювання забудови.

Клас 2. Обмеження у використанні земель, що можуть встановлюватися комплексним планом просторового розвитку території територіальної громади, генеральним планом населеного пункту, детальним планом території відповідно до нормативних розмірів, визначених законами, підзаконними актами, державними будівельними нормами та санітарними правилами щодо:

охоронної зони навколо (уздовж) об'єкта транспорту;

охоронної зони навколо (уздовж) об'єкта зв'язку;

охоронної зони навколо (уздовж) об'єкта енергетичної системи;

санітарно-захисної зони навколо об'єкта;

санітарної відстані (розриву) від об'єкта;

санітарно-захисної смуги об'єкта водопостачання;

першого поясу зони санітарної охорони джерел та об'єктів централізованого питного водопостачання (суворого режиму);

водоохоронної зони;

прибережної захисної смуги вздовж річок, навколо водойм та на островах;

прибережної захисної смуги вздовж морів, морських заток і лиманів та на островах у внутрішніх морських водах;

берегової смуги водних шляхів;

пляжної зони;

території, до складу якої входять земельні ділянки, необхідні для розміщення об'єктів, щодо яких відповідно до закону може здійснюватися примусове відчуження земельних ділянок з мотивів суспільної необхідності.

Захистити своє майно від рейдерів допоможе ефективний сервіс SMS-Маяк від "ЛІГА:ЗАКОН". Завдяки ньому можна відстежувати зміни статусу об'єкта нерухомості. Отримана інформація дасть змогу своєчасно звернутися до суду з позовною заявою про скасування вчинених реєстраційних дій, а також до правоохоронних органів із заявою про неправомірність таких дій. Ефективно уберегтися від рейдерів також допоможуть сервіси SMS-Маяк Земля та SMS-Маяк Іпотека від "ЛІГА:ЗАКОН", за допомогою яких можна оперативно дізнатися про зміни в реєстрі нерухомості (через SMS-повідомлення, електронним листом або через повідомлення в кабінеті користувача).

Читайте також:

Як зберегти свою землю після запуску ринку землі: рекомендації від Мін'юсту

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини