Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Захист прав інтелектуальної власності: Кабмін підтримав законопроект

Реклама

9 червня на черговому засіданні Уряд схвалив законопроект «Про авторське право і суміжні права», який передбачає комплексне врегулювання відносин, що пов'язані з набуттям, охороною та захистом авторського права.

Документ спрямований на адаптацію законодавства України у сфері авторського права і суміжних прав до стандартів Європейського Союзу, повідомляє прес-служба Мінекономіки.

Зокрема, документом передбачені такі зміни:

• спрощення для правовласників процедури вилучення нелегального контенту на веб-сайтах в Інтернеті та поширення цієї процедури на всі об'єкти авторського права і суміжних прав;

• передбачення автоматичного набуття роботодавцями і замовниками прав на комп'ютерні програми і бази даних, створені як службові твори або в рамках виконання договорів замовлення;

• розширення випадків вільного використання об'єктів авторського права і суміжних прав в інтересах суспільства;

• отримання права на порядок укладання ліцензійних договорів на основі публічної пропозиції;

• посилення захисту неоригінальних баз даних, об'єктів, створених за допомогою штучного інтелекту, традиційних виражень культури.

Зазначається, що ухвалення законопроекту забезпечить приведення договірних відносин законодавства України до стандартів ЄС, реалізацію взаємодії організацій колективного управління з правовласниками і користувачами та посилення відповідальності за порушення у сфері авторського права і суміжних прав.

Як адвокату просувати свої послуги й стежити за репутацією? З цифровим рішенням LIGA360: АДВОКАТ НААУ. Тут можна створити сайт-візитку й залучати клієнтів, контролювати репутацію у публічному просторі, професійно зростати з навчальними продуктами ВША. Придбайте доступ до рішення прямо сьогодні і підвищуйте свою адвокатську експертизу з НААУ та ЛІГА:ЗАКОН.

Читайте також:

Діджитал адвокатура в дії: ІТ-рішення для роботи від LIGA360

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини