Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Яку інформацію потрібно вказувати в угодах про перехід права власності на земельні ділянки: 10 обов’язкових реквізитів

Реклама

Громадяни та юридичні особи України, а також територіальні громади та держава мають право набувати у власність земельні ділянки в порядку спадкування, на підставі договорів міни, ренти, дарування та інших цивільно-правових угод. Укладення таких угод здійснюється відповідно до положень цивільного законодавства з урахуванням вимог Земельного кодексу.

Яку інформацію потрібно вказувати в угодах про перехід права власності на земельні ділянки, про 10 обов'язкових реквізитів таких правочинів розповіли експерти Офісу протидії рейдерству Міністерства юстиції.

Важливо: угоди про перехід права власності на земельні ділянки укладаються в письмовій формі та нотаріально посвідчуються.

Варто також пам'ятати, що право власності на ділянку, а також право постійного користування та право оренди земельних соток чи гектарів виникає з моменту державної реєстрації таких прав.

8 тис. ситуацій та алгоритмів дій для юриста - у LIGA360. Це комплекс інформаційно-аналітичних продуктів, що економить час на щоденних завданнях й автоматизує роботу. Більше про переваги LIGA360 читайте за посиланням.

Читайте також:

В Україні з'явилася нова мапа нотаріальних округів: Мін'юст затвердив перелік

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини