Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Суддю ОАСК відсторонено від здійснення правосуддя

Реклама

Рішення про притягнення судді до дисциплінарної відповідальності та застосування дисциплінарного стягнення у виді подання про звільнення з посади ухвалила Третя Дисциплінарна палата Вищої ради правосуддя 9 червня 2021 року.

Прес-служба ВРП повідомляє, що згідно з частиною сьомою статті 49 Закону «Про судоустрій і статус суддів» та частиною другою статті 62 Закону «Про Вищу раду правосуддя», на підставі рішення, ухваленого Третьою Дисциплінарною палатою Вищої ради правосуддя 9 червня 2021 року, суддю Окружного адміністративного суду міста Києва Власенкову Олену Олександрівну відсторонено від здійснення правосуддя.

У разі ухвалення органом, що розглядає справи про притягнення до дисциплінарної відповідальності суддів, рішення про застосування до судді дисциплінарного стягнення у виді подання про звільнення судді з посади такий суддя автоматично тимчасово відстороняється від здійснення правосуддя до ухвалення рішення про його звільнення з посади Вищою радою правосуддя. Судді вважаються тимчасово відстороненими від здійснення правосуддя без ухвалення ВРП окремого рішення.

Строк дії відсторонення суддів від здійснення правосуддя - до ухвалення Вищою радою правосуддя рішення про їх звільнення з посади або скасування рішення Дисциплінарної палати.

Як найефективніше підготуватись до судового засідання? З IT-рішенням LIGA360: Юрист. Знайдіть судові рішення за темами, які цікавлять саме вас. У системі доступні зручні фільтри за регіонами, інстанціями, судами та навіть іменами суддів. Ви можете оцінити свій шанс на перемогу, завантаживши позовну заяву. Спробуйте LIGA360 прямо зараз.

Читайте також:

ВАКС призначив судді покарання у виді позбавлення волі на 6 років

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини