Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Кабмін вирішив пом'якшити карантинні обмеження

Реклама

Кабінет Міністрів схвалив зміни до постанови «Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2».

Відповідну постанову № 583 було прийнято на урядовому засіданні 2 червня.

Зокрема, оновлено вимоги до проведення та участі у масових заходах, а також деякі питання перетину кордону, виходячи із сьогоднішніх протиепідемічних умов та потреб реагування, роз'яснив Міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко на своїй сторінці у Facebook.

Дозволено:

- проведення масових заходів без обмежень щодо кількості осіб за умови наявності у всіх учасників та організаторів заходу негативного результату тестування на COVID-19 або документа, що підтверджує отримання повного курсу вакцинації;

- збільшено заповненість залів до 2/3 для відвідувачів масових заходів і кінотеатрів/театрів, які проводять діяльність без вимоги щодо наявності негативного результату тестування на COVID-19, або документа, що підтверджує отримання повного курсу вакцинації.

Згідно зі змінами скасовується заборона на проведення дискотек, святкових заходів, майстер-класів, публічних подій та роботу ресторанів після 24-ї та до 7-ї години, а також змінюється з 2 до 1,5 метрів відстань між столиками для розміщення відвідувачів у закладах громадського харчування (для "жовтої" карантинної зони).

Щодо перетину державного кордону іноземцями та особами без громадянства, то необхідно мати страховий поліс та одну з таких позицій:

- негативний результат тестування на COVID-19 методом ПЛР (не більше як за 72 години до перетину кордону);

- негативний результат експрес-тесту на визначення антигена коронавірусу SARS-CoV-2 (не більше як за 72 години до перетину кордону);

- документ, що підтверджує отримання повного курсу вакцинації від COVID-19 вакцинами, включеними ВООЗ до переліку дозволених для використання у надзвичайних ситуаціях.

Стежити за змінами законодавства легко в LIGA360. Це комплекс інформаційно-аналітичних продуктів, що надає доступ до актуальної бази законодавства й законопроектів, надсилає сповіщення про зміни у них. А ще ви отримаєте роз'яснення експертів до НПА. Оцініть переваги LIGA360, замовивши тестовий доступ.

Більше інформації про те, як попередити кризові ситуації бізнесу вже сьогодні, отримуйте в системах ЛІГА:ЗАКОН.

Тримайте руку на пульсі актуальної правової картини дня з усіма нововведеннями, використовуйте добірку ситуацій для оперативного реагування на будь-які зміни та майте доступ до повної бази нормативних документів на будь-яку дату, зокрема і тих, що регулюють роботу компаній в умовах коронакризи, карантинів, надзвичайних станів.

Спробуйте тестовий доступ до систем ЛІГА:ЗАКОН за посиланням, об'єктивно оцінюйте будь-яку ситуацію та приймайте тверді та зважені рішення вже сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини