Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Президент ветуватиме Закон про декларування

Реклама

Президент Володимир Зеленський ветуватиме Закон «Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення, Кримінального кодексу України щодо вдосконалення відповідальності за декларування недостовірної інформації та неподання суб'єктом декларування декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування» (законопроект № 4651), який ухвалила Верховна Рада 3 червня. Про це повідомила прес-сужба Офісу Президента.

Президент зазначив, що підписання Закону в проголосованому у Верховній Раді вигляді неможливе.

"Це не те, чого очікують українці, й не те, що їм обіцяв я, внісши цей законопроект на розгляд Парламенту. Ми маємо встановити пропорційне та справедливе покарання за правопорушення, пов'язані з декларуванням», - сказав він.

Зазначається, що депутати Верховної Ради України проголосували у другому читанні ініційований Президентом законопроект № 4651 у вигляді, що послаблює систему декларування та покарання за кримінальні правопорушення в цій сфері.

"Зокрема, депутати змінили підходи до декларування активів, які є у володінні членів сім'ї декларанта. Це даватиме змогу декларантам не зазначати у деклараціях рухоме та нерухоме майно, яким володіють чи користуються їхні родичі, якщо член сім'ї не надає інформацію про нього. За такі дії декларанти не будуть покарані. Натомість зараз такі активи підлягають обов'язковому декларуванню в частині тих відомостей, які відомі або повинні бути відомі суб'єкту декларування. Крім того, поправками, які подали депутати, пропонується за умисне неподання декларації чиновником запровадити покарання у вигляді обмеження волі. Без комплексної зміни підходу до визначення ступеня покарання воно не матиме належного стримувального ефекту та не є пропорційним", - йдеться в повідомленні.

Як дізнатися чи перебуває потенційний бізнес-партнер у розшуку чи під санкціями? LIGA360 надасть доступ до 19 держреєстрів для перевірки фізосіб. Замовляйте систему прямо сьогодні та максимально захистіть свій бізнес від ризиків.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини