Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Раді рекомендують врегулювати процес переходу до е-паспортів

Реклама

Комітет з питань правової політики рекомендує Верховній Раді прийняти за основу законопроект № 3986 про паспорт громадянина України у формі книжечки. Відповідне рішення було прийнято на засіданні комітету 19 травня, повідомила прес-служба ВС.

Законопроектом пропонується визнати такою, що втратила чинність, Постанову ВР від 26 червня 1992 року № 2503-ХІІ «Про затвердження положень про паспорт громадянина України та про паспорт громадянина України для виїзду за кордон» та встановити, що паспорт громадянина України у формі книжечки, оформлений до набрання чинності цим Законом, є чинним до закінчення строку його дії.

«Ми уже видали понад 6 млн пластикових ID-карток. Остання партія паспортів у формі книжечок була виготовлена в 2013-2014 роках. Наразі вони закінчуються, тому просто незабаром не буде чого видавати. До того, ж за 2019-2020 рр. відкрито майже 17 тис. справ щодо підробки паперових паспортів. Ті книжечки, які є в людей, будуть діяти. Це передбачено в законопроекті. Скасовано ж буде лише видачу нових. Тим кому виповниться 25 і 45 років будуть отримувати нові ID-картки», - розповів голова Державної міграційної служби Максим Соколюк.

Зазначається, що під час обговорення законопроекту народні депутати висловили низку зауважень до окремих положень, зокрема щодо оплати за новий паспорт, звуження приватності, оскільки пропонується додати до ID-картки додаткову персональну інформацію, зокрема групу крові тощо.

Читайте також: Як змінити прізвище під час розірвання шлюбу

Автоматизуйте свою договірну роботу з новим функціоналом LIGA360. Інструмент Contractum проаналізує текст ваших договорів, оцінить надійність сторін-підписантів та проінформує про наближення дат при виконанні умов договору. Встигніть першими отримати тест за посиланням.

Дізнавайтесь першими що про вас пишуть ЗМІ. Налаштуйте моніторинг ТОП-200 українських медіа в LIGA360: Юрист.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини