Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Нацбанк змінив порядок виконання розрахункових документів стягувачів

Реклама

Національний банк України встановив новий порядок виконання банками розрахункових документів стягувачів у зв'язку з переходом банків на роботу в режимі 23/7, повідомляє прес-служба НБУ.

Відповідна постанова Правління НБУ від 25 травня 2021 року № 44 "Про затвердження Змін до Інструкції про безготівкові розрахунки в Україні в національній валюті" набрала чинності 28 травня 2021 року.

Для банків, які перейшли на роботу у режимі 23/7, збільшується тривалість операційного дня, унаслідок чого збільшується і час для виконання розрахункових документів стягувачів на примусове списання та стягнення коштів з рахунків клієнтів.

Новий порядок передбачає виконання розрахункових документів стягувачів з урахуванням поточних надходжень коштів на рахунок клієнта протягом операційного дня (раніше банки виконували такі документи за рахунок поточних надходжень протягом операційного часу).

У НБУ повідомили, що це дає можливість забезпечити оптимальне виконання банками розрахункових документів стягувачів.

Дізнавайтеся повну інформацію про контрагентів і фізосіб, з якими плануєте працювати. Система CONTR AGENT покаже дані з ЄДР, фінансовий та податковий стан на 6,5 млн компаній та ФОП. А ще тут є дані з державних реєстрів про всіх громадян України. Оцініть переваги CONTR AGENT прямо зараз.

Читайте також:

Утворення Бюро економічної безпеки України: оприлюднено постанову

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини