Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Відшкодування кредиторам банку шкоди за рахунок керівників банку: ВП ВС ухвалила рішення у справі

Реклама

Велика Палата Верховного Суду ухвалила рішення про відшкодування кредиторам банку шкоди за рахунок керівників банку. Йдеться про рішення у справі № 910/11027/18 (провадження № 12-185гс19), повідомила прес-служба ВС.

Щойно відповідне рішення з'явиться в системі, з ним можна буде ознайомитись в системі аналізу судових рішень VERDICTUM, яку можна протестувати тут

Велика Палата ВС розглянула справу за позовом Фонду гарантування вкладів фізичних осіб як ліквідатора Акціонерного банку «Укоопспілка» до колишніх керівників цього банку про відшкодування ними шкоди, завданої вкладникам.

Повністю задовольняючи позов Фонду і стягуючи з колишніх керівників банку солідарно майже 77 млн грн, Велика Палата врахувала їхній обов'язок діяти якнайкраще в інтересах банку, тобто всіх його акціонерів та клієнтів.

Також зазначається що ліквідація банку не є перешкодою для розгляду судом вимог Фонду до колишніх керівників банку, адже Закон «Про систему гарантування вкладів фізичних осіб» передбачив можливість розподілу належних банку коштів між кредиторами самим Фондом відповідно до визначеної законом черговості.

Читайте також:

Нові правила роботи колекторів: що змінилося для споживачів-боржників

Як дізнатися, чи перебуває потенційний бізнес-партнер у розшуку чи під санкціями? LIGA360 надасть доступ до 19 держреєстрів для перевірки фізосіб. Замовляйте систему прямо сьогодні та максимально захистіть свій бізнес від ризиків.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини