Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Сьогодні КСУ перевірить конституційність статті 485 Митного кодексу

Реклама

26 травня о 10.00 Другий сенат Конституційного Суду України на відкритій частині пленарного засідання у формі письмового провадження розгляне справу за конституційною скаргою Ліненко Наталії Миколаївни щодо відповідності Конституції статті 485 Митного кодексу. Про це повідомила прес-служба КСУ.

Заявниця вважає, що припис статті 485 Кодексу, за яким штраф обчислюється у фіксованому розмірі 300% несплаченої суми митних платежів, не відповідає приписам статей 41, 48, 61 Конституції.

Вона зазначила, що «встановлення законодавцем у статті 485 Кодексу абсолютно визначеної санкції (відсутнє визначення найнижчої та максимальної межі розміру штрафу), неможливість її зменшення і відсутність альтернативних видів санкцій за вчинення відповідного правопорушення не дають змоги застосовувати цю норму з урахуванням принципу індивідуалізації юридичної відповідальності правопорушника».

Читайте також: ВС надав роз'яснення щодо апеляційного оскарження ухвал слідчих суддів

Спрогнозуйте результат рішення суду з Verdictum PRO. VERDICTUM PRO за допомогою штучного інтелекту проаналізує ваш позов та покаже шанси на успіх у судовому засіданні в першій інстанції, а також відобразить шанси на перемогу в апеляційній та касаційній інстанціях. Таким чином, тепер ви зможете розрахувати вірогідність перемоги вашого клієнта на будь-якому етапі розгляду справи в суді. Детальніше за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини