Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Оскарження результатів відбору кандидатів для обрання суддею ЄСПЛ від України: до суду надійшов ще один позов

Реклама

Окружний адміністративний суд міста Києва зареєстрував ще один позов та заяву про його забезпечення до Конкурсної комісії із добору кандидатів для обрання суддею Європейського суду з прав людини від України.

Позивач - Анатолій Яровий, треті особи - Президент України Володимир Зеленський і Міністерство закордонних справ, повідомляє прес-служба ОАСК.

Серед вимог позову: скасувати рішення Конкурсної комісії, на підставі якого було рекомендовано трьох кандидатів для обрання суддею Європейського суду з прав людини від України, про що 17 травня 2021 року з'явилось відповідне оголошення на сайті Президента України.

Позивач також просить суд негайно вжити заходів забезпечення позову, а саме - до вирішення справи по суті заборонити Міністерству закордонних справ вчиняти будь-які дії щодо направлення до Ради Європи списку кандидатів на посаду судді ЄСПЛ від України.

Наразі суд вирішує питання наявності правових підстав вжиття заходів забезпечення позову та відкриття провадження у справі.

У суді нагадали: позов та заяву про його забезпечення до Конкурсної комісії із добору кандидатів для обрання суддею Європейського суду з прав людини від України також подав Олег Веремієнко (детальніше).

Не втрачайте важливу інформацію в кризових ситуаціях! Будьте в курсі розкладу судових засідань та завантаженості суддів. Відстежуйте судові справи за контрагентами, аналізуйте правові позиції та судові рішення з понад 90 млн. Формуйте власну сильну позицію із системою аналізу судових рішень VERDICTUM. Отримайте тестовий доступ за посиланням.

Читайте також:

Строк звернення до Європейського суду з прав людини скорочується на третину

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини