Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Набув чинності Закон про те, що порушникам ПДР при вчасній сплаті штрафу не надсилатимуть адмінпостанов

Реклама

Набрав чинності Закон «Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо виконаних постанов» № 1438-ІХ, який Верховна Рада ухвалила 29 квітня. Закон було опубліковано в газеті "Голос України" від 22 травня.

Документ скасовує необхідність надсилання на пошту порушника постанови про адмінвідповідальність, за якою вже був сплачений штраф.

У разі сплати відповідальною особою 50% розміру штрафу за постановою про накладення адміністративного стягнення за правопорушення у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху, зафіксоване в автоматичному режимі, або за порушення правил зупинки, стоянки, паркування транспортних засобів, зафіксоване в режимі фотозйомки (відеозапису), до вручення такої постанови або отримання поштового повідомлення про вручення або про відмову в її отриманні, або повернення поштового відправлення з позначкою про невручення, або протягом 10 днів з дня набрання постановою законної сили така постанова вважається виконаною.

Постанова про накладення адміністративного стягнення за порушення зупинки, стоянки та паркування транспортних засобів, зафіксоване в режимі фотозйомки (відеозапису), також вважається виконаною у разі сплати штрафу за повідомленням про притягнення до адміністративної відповідальності, залишеним уповноваженою посадовою особою на місці вчинення правопорушення на лобовому склі транспортного засобу, у тому числі шляхом сплати 50% розміру штрафу протягом десяти днів з дня вчинення відповідного правопорушення.

Читайте також:

Діє нова редакція ПДР: що врахувати водіям, пасажирам, велосипедистам та пішоходам

Верховний Суд роз'яснив, які дії кваліфікуються як опір поліцейському

Відтепер у CONTR AGENT можна перевірити інформацію про фізичних осіб і бути впевненими у бізнес-зв'язках. Система проаналізує інформацію з державних реєстрів, і повідомить, якщо особа переховується від органів влади, є у реєстрі боржників, або має відкриті провадження.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини