Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Порушникам ПДР, які вчасно сплатять штраф, не надсилатимуть адмінпостанов: Закон підписано

Реклама

Президент Володимир Зеленський підписав Закон «Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо виконаних постанов» № 1438-ІХ, який Верховна Рада ухвалила 29 квітня. Відповідне повідомлення з'явилось на сайті Офісу Президента.

"На сьогодні більшість автомобілістів сплачує штрафи за порушення правил дорожнього руху, що зафіксовані в режимі фото- та відеозйомки, через особистий кабінет водія у перші десять днів після порушення, оскільки в цей період діє 50-відсоткова знижка. Водночас попередні норми КУпАП зобов'язували надсилати оригінал постанови про притягнення до адмінвідповідальності на пошту порушника, незалежно від погашення ним штрафу. Це призводило до плутанини та в деяких випадках - до повторної оплати штрафу", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що Закон скасовує необхідність надсилання на пошту порушника постанови про адмінвідповідальність, за якою вже був сплачений штраф.

Так, оригінал постанови будуть надсилати рекомендованим листом лише у разі, якщо штраф не був сплачений протягом десяти днів після її винесення.

Закон набирає чинності на наступний день після опублікування.

Читайте також:

Діє нова редакція ПДР: що врахувати водіям, пасажирам, велосипедистам та пішоходам

Верховний Суд роз'яснив, які дії кваліфікуються як опір поліцейському

Відтепер у CONTR AGENT можна перевірити інформацію про фізичних осіб і бути впевненими у бізнес-зв'язках. Система проаналізує інформацію з державних реєстрів, і повідомить, якщо особа переховується від органів влади, є у реєстрі боржників, або має відкриті провадження.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини