Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Кабмін схвалив зміни до Податкового кодексу

Реклама

На позачерговому засіданні 12 травня Кабмін схвалив законопроект, яким вносяться зміни до Податкового кодексу України.

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль на своєму телеграм-каналі зазначив, що схвалений Урядом законопроект дасть змогу збільшити щорічні надходження в бюджет до 60 млрд грн.

"Ми закриваємо прогалини, які дозволяли великому бізнесу не платити податки в Україні. Наголошу, що ми не підвищуємо та не плануємо підвищувати загальнодержавні податки для людей чи бізнесу. Зміни не торкнуться ФОПів чи загалом малого та середнього бізнесу", - йдеться в повідомленні.

За його словами законопроект містить 4 головні блоки:

- ставки окремих податків будуть приведені у відповідність до фактичного рівня макропоказників. Це стосується, наприклад, плати за використання води та лісів або екологічного податку;
- рентні платежі з видобування корисних копалин. "Видобуток з українських надр має бути справедливо оподаткованим. Так само підвищимо й ефективність зборів акцизного податку", - сказав Прем'єр-міністр;
- подальша протидія «скруткам» та боротьба з тіньовим використанням землі та обігом сільськогосподарської продукції;
- питання, які стосуються адміністрування податкового боргу.

"Законопроект містить і низку норм, спрямованих на покращення умов для ведення бізнесу. Також для підприємців та громадян законопроектом запропоновано звільнення від ПДФО коштів державної підтримки отриманої не безпосередньо з бюджету, а від Фонду розвитку підприємництва або Фонду розвитку інновацій (державні програми «Доступна іпотека 7%» та «Доступні кредити 5-7-9%»)", - додали в Кабміні.

Як самостійно подати звітність й контролювати сплату податків? Сервіс Liga:REPORT має усі шаблони звітів до податкової, автоматично перевіряє і розраховує дані. Також тут можна стежити за сплаченими податками й штрафами державі, вести книгу обліку доходів онлайн. Придбайте Liga:REPORT і звітуйте вже сьогодні без проблем.

Читайте також: Платники єдиного податку звітують з ЄСВ по-новому: ДПС

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини