Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

У суді оскаржують Положення про реєстр пільговиків

Реклама

Окружний адміністративний суд міста Києва просять скасувати Положення про Єдиний державний автоматизований реєстр осіб, які мають право на пільги, у частині, що стосується використання реєстраційного номера облікової картки платника податків при веденні обліку пільговиків.

Відповідний позов до Кабінету Міністрів України зареєструвала канцелярія суду, повідомляє прес-служба ОАСК.

Зокрема, серед вимог позовної заяви - визнати нечинним абзац 3 пункту 3 вказаного Положення, затвердженого урядовою постановою від 29 січня 2003 року № 117 «Про Єдиний державний автоматизований реєстр осіб, які мають право на пільги». Позивач вважає, що обов'язковість присвоєння унікальних ідентифікаційних номерів у відповідному реєстрі особам, які мають право на пільги, є порушенням положень Конституції та Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод. На його думку, безальтернативність способу обробки даних лише в електронному вигляді із застосуванням унікальних ідентифікаційних номерів звужує обсяг його прав.

Наразі суд вирішує питання відкриття провадження в адміністративній справі.

Спрогнозуйте результат рішення суду з Verdictum PRO. VERDICTUM PRO за допомогою штучного інтелекту проаналізує ваш позов та покаже шанси на успіх у судовому засіданні в першій інстанції, а також відобразить шанси на перемогу в апеляційній та касаційній інстанціях. Таким чином, тепер ви зможете розрахувати вірогідність перемоги вашого клієнта на будь-якому етапі розгляду справи в суді. Детальніше за посиланням.

Хочете безкоштовно спробувати цифрові рішення для юристів? Скористайтесь вільним доступом до преміум-пакетів LIGA360 на 14 днів. Реєструйтесь прямо зараз за посиланням.

Читайте також:

Оскарження реорганізації Нацакадемії державного управління при Президентові: ОАСК відкрив провадження у справі

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини