Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Обов’язковість проходження атестації для прокурорів: проект прийнято за основу

Реклама

29 квітня народні депутати на позачерговому пленарному засіданні прийняли в першому читанні за основу законопроект № 5157 "Про внесення змін до розділу II "Прикінцеві і перехідні положення" Закону України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо першочергових заходів із реформи органів прокуратури" щодо окремих аспектів дії перехідних положень".

Автори законодавчої ініціативи зазначають, що практика застосування Закону № 113-IX викрила низку проблемних питань, вирішення яких потребує негайного законодавчого розв'язання для завершення реформування органів прокуратури.

Законопроектом пропонується внести зміни до розділу ІІ "Прикінцеві і перехідні положення" Закону № 113-IX, якими передбачити:

- безальтернативну обов'язковість проходження атестації для можливості обіймання посади прокурора в Офісі Генерального прокурора, обласній чи окружній прокуратурі, у тому числі у разі поновлення на посадах за рішеннями судів. Для цього запропоновано розширити перелік суб'єктів, які повинні будуть проходити атестацію (доповнення нормами щодо обов'язковості проходження атестації осіб, поновлених за рішенням судів);

- законодавчі механізми можливості завершення розпочатих до 01.09.2021 процедур добору та дисциплінарного провадження, тобто надати можливість застосування тимчасових процедур та порядків, передбачених п. 22 Прикінцевих і перехідних положень зазначеного Закону після спливу строку дії цього пункту (21.09.2021 р.), до правовідносин, які розпочаті до цієї дати;

- постійність дії кадрових комісій Офісу Генерального прокурора, обласних прокуратур, які забезпечують проведення атестації прокурорів, зазначивши, що утворення, визначення складу, періоду та порядку роботи таких комісій здійснюється Генеральним прокурором;

- відновлення дії положень Закону «Про прокуратуру» в частині формування складу відповідного органу, що здійснює дисциплінарне провадження, та надання права Генеральному прокурору приймати рішення про скликання всеукраїнської конференції прокурорів, а у випадку її скликання - надання Генеральному прокурору або його першому заступнику чи заступнику права відкривати всеукраїнську конференцію прокурорів.

Бажаєте отримувати найсвіжішу аналітику і бути в курсі правових новин? У цьому допоможе LIGA360: Юрист. Слідкуйте за гарячими темами у галузі, отримайте найширший діапазон експертних думок та регулярне оновлення профільних видань. Придбайте LIGA360: Юрист просто зараз.

Читайте також:

Мінцифри пропонує розширити перелік послуг, включених до прожиткового мінімуму

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини