Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

160 тис. доларів за перереєстрацію земельних ділянок: у Києві затримано адвоката

Реклама

Київська міська прокуратура затримала та повідомила про підозру адвокату за фактом закінченого замаху на шахрайське заволодіння грошовими коштами в особливо великих розмірах за попередньою змовою групою осіб під виглядом вирішення земельного питання в Офісі протидії рейдерству (ч. 2 ст. 15, ч. 4 ст. 190 КК).

Про це повідомляє прес-служба Київської міської прокуратури.

Згідно з матеріалами слідства громадянин подав скаргу до Мін'юсту на рішення у сфері державної реєстрації у зв'язку із порушенням права власності на його 8 земельних ділянок.

Під приводом допомоги в задоволенні вказаної скарги підозрювана, ввівши в оману громадянина, запропонувала передати їй та нібито членам Колегії з розгляду скарг на рішення у сфері державної реєстрації Мін'юсту 20 тис. доларів США за кожну земельну ділянку, тобто 160 тис. доларів США, оскільки «спірних» земельних ділянок 8.

22 квітня 2021 року під час контролю за вчиненням злочину адвокат була затримана одразу після одержання від заявника 160 тис. доларів США.

Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваній запобіжного заходу.

Слідчі дії тривають. Встановлюються інші особи, які можуть бути причетними до вчинення цього злочину.

Викрито правопорушення прокурорами спільно зі слідчими ТУ ДБР, розташованим у м. Києві, за оперативного супроводження головного оперативного управління ДБР.

Захистити своє майно від рейдерів допоможе ефективний сервіс SMS-Маяк від "ЛІГА:ЗАКОН". Завдяки ньому можна відстежувати зміни статусу об'єкта нерухомості. Отримана інформація дасть змогу своєчасно звернутися до суду з позовною заявою про скасування вчинених реєстраційних дій, а також до правоохоронних органів із заявою про неправомірність таких дій. Ефективно уберегтися від рейдерів також допоможуть сервіси SMS-Маяк Земля та SMS-Маяк Іпотека від "ЛІГА:ЗАКОН", за допомогою яких можна оперативно дізнатися про зміни в реєстрі нерухомості (через SMS-повідомлення, електронним листом або через повідомлення в кабінеті користувача).

Хочете перевірити, що про вас пишуть ЗМІ? У LIGA360: Юрист можна налаштувати моніторинг ТОП-200 українських медіа. А ще користувачі системи отримують понад 50 цифрових інструментів для вирішення щоденних завдань. Дізнавайтеся більше за посиланням.

Читайте також:

Кіберполіція викрила держреєстратора на махінаціях із нерухомістю

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини