Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Кіберполіція викрила держреєстратора на махінаціях із нерухомістю

Реклама

Держреєстратор уніс зміни у реєстрі та безпідставно зняв арешт з нерухомості вартістю понад 21 мільйон гривень. Це дозволило незаконно продати будівлю. Фігурантам оголосили про підозру.

Правопорушення викрили співробітники відділу протидії кіберзлочинам Івано-Франківщини спільно зі слідчими районного управління поліції, повідомляє Департамент кіберполіції Національної поліції.

30-річний чоловік, перебуваючи на посаді державного реєстратора однієї із сільрад Рівненщини, несанкціоновано зняв арешт із комерційного приміщення в центрі Івано-Франківська.

Посадовець прийняв рішення про зняття таких обтяжень попри те, що на будівлю міський суд наклав арешт із забороною вчинення будь-яких дій щодо неї.

Таким чином зловмисник на підставі недостовірних документів дав змогу посадовій особі одного із приватних товариств продати нерухомість.

Державному реєстратору повідомили про підозру за ч. 2 ст. 362 (Несанкціоновані дії з інформацією, яка оброблюється в комп'ютерах, автоматизованих системах, комп'ютерних мережах, вчинені особою, яка має право доступу до неї) Кримінального кодексу. Санкція статті передбачає до трьох років позбавлення волі.

Службовій особі приватного товариства повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 364-1 (Зловживання повноваженнями службовою особою юридичної особи приватного права) Кримінального кодексу. За скоєне підозрюваному може загрожувати до шести років позбавлення волі. Слідчі дії тривають.

Процесуальне керівництво здійснює Окружна прокуратура Івано-Франківська.

Захистити своє майно від рейдерів допоможе ефективний сервіс SMS-Маяк від "ЛІГА:ЗАКОН". Завдяки ньому можна відстежувати зміни статусу об'єкта нерухомості. Отримана інформація дасть змогу своєчасно звернутися до суду з позовною заявою про скасування вчинених реєстраційних дій, а також до правоохоронних органів із заявою про неправомірність таких дій. Ефективно уберегтися від рейдерів також допоможуть сервіси SMS-Маяк Земля та SMS-Маяк Іпотека від "ЛІГА:ЗАКОН", за допомогою яких можна оперативно дізнатися про зміни в реєстрі нерухомості (через SMS-повідомлення, електронним листом або через повідомлення в кабінеті користувача).

До 28 квітня юристи тестують преміум-пакети LIGA360 безкоштовно. У вас є змога оцінити усі переваги системи, а саме: найповнішу базу законодавства й судових рішень, автоматичні сигнали про зміни, перевірка контрагентів. Отримайте тестовий доступ прямо зараз.

Читайте також:

Рада попередньо підтримала законопроект щодо механізму протидії рейдерству

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини