Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську
ЗЕД

Розмитнення "євроблях" за новою формулою: Закони прийнято

Реклама

На засіданні 15 квітня Верховна Рада прийняла Закони, якими вносяться зміни до Податкового та Митного кодексів щодо пільгового митного оформлення автомобілів з європейською реєстрацією (законопроекти № 4643-д, № 4644-д).

Закони набирають чинності з дня, наступного за днем опублікування, та вводяться в дію через один місяць з дня набрання чинності.

З повним текстом законопроектів зручно ознайомитися в модулі "Законопроекти" ІПС ЛІГА:ЗАКОН, замовивши тестовий доступ до систем.

Раніше ми писали: Розмитнення "євроблях" за новою формулою: за основу прийнято законопроект

Відповідно до законопроекту № 4643-д (з правками до другого читання), тимчасово, протягом 180 днів з дня набрання чинності Законом, за умови дотримання положень, передбачених Митним кодексом, базою оподаткування податком операцій із ввезення на митну територію України транспортних засобів особистого користування, що були у використанні та з року випуску яких минуло більше п'яти років, які класифікуються за товарними позиціями 8703, 8704 (загальною масою до 3,5 тонни) згідно з УКТ ЗЕД та станом на 31 грудня 2020 року перебували у митному режимі тимчасового ввезення або транзиту, є сума акцизного податку.

Сума акцизного податку буде визначатись платником податку, за ставкою, визначеною за формулою:

Ставка = Ставка (базова) + Vе + Fе,

де Ставка (базова) - ставка податку в євро за 1 одиницю транспортного засобу, що визначається виходячи з кількості років, що минула з року виготовлення транспортного засобу, до року визначення ставки податку та становить:

Кількість років, що минула з року виготовлення транспортного засобу

Ставка базова, євро

5-9

0

10

25

11

50

12

75

13

100

14

125

15 і більше

150

Vе - ставка податку в євро за 1 одиницю транспортного засобу, що визначається множенням об'єму циліндрів двигуна внутрішнього згоряння відповідного транспортного засобу в куб. сантиметрах на коефіцієнт, який становить:

  • 0,25 євро за 1 куб. см об'єму циліндрів двигуна - для транспортного засобу з об'єм двигуна внутрішнього згоряння до 2000 куб. сантиметрів (включно);

  • 0,2 євро за 1 куб. см об'єму циліндрів двигуна - для транспортного засобу з об'єм двигуна внутрішнього згоряння від 2001 куб. сантиметрів до 3000 куб. сантиметрів (включно);

  • 0,25 євро за 1 куб. см об'єму циліндрів двигуна - для транспортного засобу з об'єм двигуна внутрішнього згоряння від 3001 куб. сантиметрів до 4000 куб. сантиметрів (включно);

  • 0,35 євро за 1 куб. см об'єму циліндрів двигуна - для транспортного засобу з об'єм двигуна внутрішнього згоряння від 4001 куб. сантиметрів до 5000 куб. сантиметрів (включно);

  • 0,5 євро за 1 куб. см об'єму циліндрів двигуна - для транспортного засобу з об'єм двигуна внутрішнього згоряння понад 5000 куб. сантиметрів.

- ставка податку в євро за 1 одиницю транспортного засобу, що становить:

- для транспортних засобів, оснащених двигуном внутрішнього згоряння з іскровим запалюванням та кривошипно-шатунним механізмом - 0,0 євро;

- для транспортних засобів, оснащених двигуном внутрішнього згоряння із запалюванням від стиснення (дизелем або напівдизелем) - 100,0 євро;

- для транспортних засобів, оснащених двигуном внутрішнього згоряння з іскровим запалюванням та кривошипно-шатунним механізмом або двигуном внутрішнього згоряння із запалюванням від стиснення (дизелем або напівдизелем) та електричним двигуном (одним чи кількома) - 0,0 євро.

Відтепер у CONTR AGENT можна перевірити інформацію про фізичних осіб і бути впевненими у бізнес-зв'язках. Система проаналізує інформацію з державних реєстрів, і повідомить, якщо особа переховується від органів влади, є у реєстрі боржників, або має відкриті провадження.

Ця норма поширюється на транспортні засоби особистого користування (у кількості не більше однієї одиниці на кожну товарну позицію), що були у використанні та з року випуску яких минуло більше п'яти років, які класифікуються за товарними позиціями 8703, 8704 (загальною масою до 3,5 тонни) згідно з УКТ ЗЕД та станом на 31 грудня 2020 року перебували у митному режимі тимчасового ввезення або транзиту.

Дія цієї норми не буде поширюватись на транспортні засоби, якщо вони:

  • не відповідають екологічним нормам "ЄВРО-2" і вище;

  • мають походження з країни, визнаної державою-окупантом згідно із законом України та/або визнаної державою-агресором по відношенню до України згідно із законодавством, або ввозяться з території такої держави-окупанта (агресора) та/або з тимчасово окупованої території України, визначеної такою згідно із законом.

Читайте також:

Телефонний дзвінок не є підставою для вимушеної зупинки авто: рішення ВС

Яка помилка поліцейського анулює штраф за порушення ПДР

Справа про адмінправопорушення закривається, якщо інспектор не дозволив водію залучити адвоката

Усі інструменти для юриста - в єдиній системі. З Liga360 ви отримаєте повну базу законодавства та судових рішень, що оновлюється 24/7. Liga360 у два кліки обрахує штрафи, процесуальні строки, відкриє доступ до типових шаблонів і договорів. Модуль “Ситуації для юриста” мість повний перелік викликів, що виникають у роботі та алгоритми дій. Замовте тестовий доступ прямо сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини