Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ОАСК відкрив провадження у справах за позовами О. Тупицького та О. Касмініна щодо недопуску їх до приміщення КСУ

Реклама

Окружний адміністративний суд міста Києва відкрив провадження у справах за позовами Олександра Тупицького та Олександра Касмініна щодо недопуску їх до приміщення Конституційного Суду України. Про це повідомила прес-служба ОАСК.

Зазначається, що суд визнав подані позовні заяви і додані до них матеріали достатніми для прийняття до розгляду та відкриття провадження у справах.

ОАСК розглядатиме дані адміністративні справи у порядку спрощеного позовного провадження без проведення судового засідання та виклику осіб, які беруть участь у справі.

Позивачі просять суд визнати протиправними дії військовослужбовців Управління державної охорони України щодо недопуску Олександра Тупицького та Олександра Касмініна до приміщення КСУ та просять зобов'язати УДО  не чинити перешкоди в їх допуску до приміщення Суду.

Нагадаємо, 29 грудня 2020 року Володимир Зеленський підписав Указ № 607/2020 про відсторонення Голови Конституційного Суду Олександра Тупицького від посади судді КСУ строком на два місяці (детальніше). А 26 лютого 2021 року Президент підписав Указ № 79/2021 про відсторонення Олександра Тупицького від посади судді Конституційного Суду з 28 лютого 2021 року строком ще на один місяць (детальніше).

27 березня Володимир Зеленський підписав Указ № 124/2021 «Про деякі питання забезпечення національної безпеки України», яким скасував укази Президента про призначення суддями Конституційного Суду Олександра Тупицького (від 14 травня 2013 року № 256) та Олександра Касмініна (від 17 вересня 2013 року № 513).

Читайте також: Нардепи просять визнати неконституційними укази Президента про відсторонення Олександра Тупицького

Спрогнозуйте результат рішення суду з Verdictum PRO. VERDICTUM PRO за допомогою штучного інтелекту проаналізує ваш позов та покаже шанси на успіх у судовому засіданні в першій інстанції, а також відобразить шанси на перемогу в апеляційній та касаційній інстанціях. Таким чином, тепер ви зможете розрахувати вірогідність перемоги вашого клієнта на будь-якому етапі розгляду справи в суді. Детальніше за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини