Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Адвокатів - злісних неплатників щорічних внесків можуть притягнути до дисциплінарної відповідальності: рішення РАУ

Реклама

Ради адвокатів регіонів можуть повторно подавати скарги до регіональних КДКА щодо адвокатів - неплатників щорічних внесків на забезпечення реалізації адвокатського самоврядування, якщо після закінчення строку раніше накладеного дисциплінарного стягнення вони не сплатили заборгованість.

КДКА можуть притягувати їх до дисциплінарної відповідальності у вигляді позбавлення права на заняття адвокатською діяльністю з подальшим внесенням відповідного запису до ЄРАУ.

Про це йдеться у рішенні Ради адвокатів України від 19 березня 2021 року, повідомляє прес-служба НААУ.

Своїм рішенням РАУ рекомендувала регіональним радам застосовувати напрацьовану Радою адвокатів Одеської області програму дій щодо вирішення питання про стягнення заборгованості з адвокатів, які не сплатили щорічний внесок на забезпечення реалізації адвокатського самоврядування, зокрема:

• складення реєстру адвокатів-неплатників з визначенням заборгованості за минулі роки;

• розміщення на регіональному сайті такого реєстру адвокатів-неплатників;

• направлення таким адвокатам листів-повідомлень у паперовому/електронному вигляді про необхідність погашення заборгованості;

• направлення подання до регіональної КДКА про притягнення адвокатів-неплатників до дисциплінарної відповідальності;

• публікація на регіональному сайті інформації про прийняті рішення КДКА регіону щодо адвокатів-неплатників;

• направлення РАР до КДКА регіону повторного подання про притягнення адвокатів-неплатників, які після закінчення строку накладеного дисциплінарного стягнення не сплатили заборгованість, для притягнення цих адвокатів до дисциплінарної відповідальності у вигляді позбавлення права на заняття адвокатською діяльністю з подальшим внесенням відповідного запису до ЄРАУ;

• відповідна публікація на регіональному сайті про прийняті рішення КДКА регіону щодо притягнення адвокатів-неплатників до дисциплінарної відповідальності у вигляді позбавлення права на заняття адвокатською діяльністю.

Крім того, РАУ доручила НААУ і РАР забезпечити адвокатам, які сплатили щорічні внески у поточному році та за попередні роки, надати доступ до користування електронними сервісами, що створені НААУ та утримуються за рахунок вищевказаних внесків, зокрема, функціоналами ЄРАУ, ВША НААУ тощо.

НААУ опублікує уточнений список адвокатів, у яких не відображаються відмітки про сплату щорічного внеску на забезпечення реалізації адвокатського самоврядування, для звірки таких даних з метою виявлення помилок і причин невідображення.

Список адвокатів, які мають заборгованість зі сплати внесків за 2021 рік.

Повідомити про здійснену оплату (копію квитанції) або наявність підстав для звільнення необхідно до 30 квітня виключно на цю електронну адресу: vnesok@mail.unba.org.ua

Якщо адвокат сумнівається, чи було його звільнено від сплати частини щорічного внеску, він може перевірити вказану інформацію в Особистому кабінеті адвоката на сайті НААУ.

Розмір щорічного внеску адвоката на забезпечення реалізації адвокатського самоврядування в 2021 році складає 2270 гривні. Внесок вважається сплаченим, якщо є відмітка про сплату на обидва рахунки - НААУ (30 %) та ради адвокатів регіону (70 %).

Адвокати НААУ вивчають судову практику з новим цифровим продуктом. LIGA360: Адвокат НААУ надає доступ до 90 млн судових рішень і прецедентів, правових позицій ВС, нових надходжень. А ще тут можна прогнозувати шанси на перемогу в суді на базі позовної заяви й стежити за розкладом засідань по Україні. Дізнайтеся про всі переваги продукту за посиланням.

Хотіли спробувати продукти LIGA360 безкоштовно? До 28 квітня ви можете 2 тижні тестувати наші рішення для бухгалтерів, юристів та бізнесу. Усе законодавство, професійна аналітика, автоматичні сигнали про зміни та понад 50 цифрових інструментів. Дізнавайтеся про умови тут.

Читайте також:

ІТ-система для успішної роботи адвоката LIGA360:АДВОКАТ НААУ

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини