Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Змінити оператора зі збереженням номера телефону можна буде за добу

Реклама

Спрощена процедура зміни мобільного оператора зі збереженням номера телефону запрацює з 1 грудня 2021 року. Про це повідомив Урядовий портал.

Мінюст 5 квітня зареєстрував зміни, які розробляла Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері зв'язку.

"Послугу з перенесення абонентських номерів в Україні почали надавати із 1 травня 2019 року. За майже 2 роки операторам надійшло близько 200 тис. офіційних звернень, але 40% заявникам відмовили. На заваді стала бюрократизованість процесів. Також важливо, що кожного року мобільних операторів залишають більше 7 млн користувачів, частина з яких потенційно могла б скористатися цією послугою", - йдеться в повідомленні.

Нова процедура перебачатиме:

- номер перенесуть оперативніше: максимум за 1 день, а не за 3-4;

- абонент має звернутися до одного - нового оператора, а не до двох, як було раніше. Договір з колишньою компанією розірветься автоматично;

- користувачі без контракту зможуть залишити свій номер під час зміни оператора за спрощеним порядком - реєстрація в попереднього оператора не потрібна.

Очікується, що новий порядок призведе до зростання конкуренції між мобільними операторами та стимулюватиме поліпшення якості послуг, які отримують українці.

Як захищати бізнес правовим шляхом? Дізнавайтесь з LIGA360: Юрист. Система надасть рекомендації щодо перевірок контролюючих органів й алгоритми дій. А завдяки плану перевірок органи держконтролю не застануть вас зненацька. Придбайте LIGA360: Юрист прямо зараз.

Не дайте рейдерам нажитися у період кризи! Поставте свої об'єкти нерухомості на моніторинг у сервісі SMS-Маяк. Сервіс миттєво проінформує про зміни статусу об'єктів нерухомого майна у вигляді сповіщення в особистому кабінеті, sms-повідомлення чи email-листа. Поставити на моніторинг зараз

Читайте також:

“LIGA360:АДВОКАТ НААУ” - всі інструменти для успіху адвоката в єдиному рішенні

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини