Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

У суді оскаржують використання відеоспостереження у виправних колоніях

Реклама

Канцелярія Окружного адміністративного суду міста Києва зареєструвала позов до Міністерства юстиції щодо використання відеоспостереження у виправних колоніях.

Про це повідомила прес-служба ОАСК.

Позивач просить суд визнати протиправним встановлення відеокамер у жилих приміщеннях і камерах дільниці посиленого контролю виправних та виховних колоній.

Зокрема, йдеться про оскарження одного з положень Порядку використання технічних засобів нагляду і контролю у виправних і виховних колоніях Державної кримінально-виконавчої служби, затвердженого наказом Мін'юсту від 26 червня 2018 року. Позивач вважає, що цілодобовий нагляд за камерами, в яких він перебуває, порушує його право на повагу до приватного життя, яке гарантується Європейською конвенцією про захист прав людини і основоположних свобод.

Серед інших вимог позову - стягнути з Мін'юсту 198 000 грн. моральної шкоди на користь позивача.

Разом із позовом до суду надійшла заява про його забезпечення, в якій позивач просить суд зупинити дію оскаржуваного положення вищезгаданого Порядку.

Наразі суд вирішує питання наявності правових підстав для вжиття заходів забезпечення позову та відкриття провадження в адміністративній справі.

Спрогнозуйте результат рішення суду з Verdictum PRO. VERDICTUM PRO за допомогою штучного інтелекту проаналізує ваш позов та покаже шанси на успіх у судовому засіданні в першій інстанції, а також відобразить шанси на перемогу в апеляційній та касаційній інстанціях. Таким чином, тепер ви зможете розрахувати вірогідність перемоги вашого клієнта на будь-якому етапі розгляду справи в суді. Детальніше за посиланням

Хотіли спробувати продукти LIGA360 безкоштовно? До 28 квітня ви можете 2 тижні тестувати наші рішення для бухгалтерів, юристів та бізнесу. Усе законодавство, професійна аналітика, автоматичні сигнали про зміни та понад 50 цифрових інструментів. Дізнавайтеся про умови тут.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини