Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Запровадження румунської мови в деяких школах Одеської області: суд відкрив провадження у справі

Реклама

Окружний адміністративний суд міста Києва відкрив провадження у справі щодо запровадження румунської мови у деяких навчальних закладах Одеської області.

Прес-служба ОАСК нагадала, що з відповідним позовом до Міністерства освіти і науки звернулись ГО «Асоціація вчителів етнічних румун в Одеській області» та жителі Татарбунарського, Ізмаїльського, Саратського, Ренійського та інших районів Одещини.

Суд просять зобов'язати МОН впровадити румунську мову як науково обґрунтовану назву мови викладання, яка є офіційною мовою викладання ЄС, в десяти загальноосвітніх навчальних закладах Одеської області, серед яких - Міняйлівська та Фуратівська загальноосвітні школи I - II ст. Саратської районної ради; Озернянський та Утконосівський заклади загальної середньої освіти Саф'янівської сільської ради Ізмаїльського району та ін.

Справа розглядатиметься за правилами спрощеного позовного провадження без повідомлення сторін.

Спрогнозуйте результат рішення суду з Verdictum PRO. VERDICTUM PRO за допомогою штучного інтелекту проаналізує ваш позов та покаже шанси на успіх у судовому засіданні в першій інстанції, а також відобразить шанси на перемогу в апеляційній та касаційній інстанціях. Таким чином, тепер ви зможете розрахувати вірогідність перемоги вашого клієнта на будь-якому етапі розгляду справи в суді. Детальніше за посиланням

Читайте також:

Суд просять зобов'язати КМДА утриматись від розроблення Генплану Києва

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини