Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ААУ звернулася до НАЗК щодо неприпустимості посягань на встановлену законодавством незалежність адвокатури України

Реклама

Всеукраїнська громадська організація "Асоціація адвокатів України" звернулася до Голови Національного агентства з питань запобігання корупції Новікова Олександра Федоровича щодо спроби Національного агентства з питань запобігання корупції поставити під загрозу установлену законом незалежність вітчизняної адвокатури та отримати над нею протиправний контроль.


ААУ цим виражає свою глибоку стурбованість та рішуче засуджує незаконні дії Національного агентства з питань запобігання корупції.

22 березня 2021 року за підписом керівника юридичного управління Національного агентства з питань запобігання корупції видано лист за вих. № 113-02/15337/21 від 22.03.2021 «Щодо виконання публічно-правових функцій» (далі - Лист) стосовно кола суб'єктів, на яких поширюється дія Закону України «Про запобігання корупції», в якому з безпідставним посиланням на статті 1, 3, 45 Закону «Про запобігання корупції» зазначено про те, що всі члени ВКДКА, а також дисциплінарних палат кваліфікаційно-дисциплінарних комісій адвокатури з метою запобігання порушення вимог Закону зобов'язані подати щорічну декларацію.

Категорично не погоджуючись із вказаною позицією, Асоціація адвокатів України вважає її такою, що грубо суперечить законодавству України та міжнародним зобов'язанням України, є неконституційною спробою отримати контроль над незалежним та самоврядним інститутом.

Ознайомитися з повним текстом Заяви можна за посиланням

Асоціація адвокатів України рішуче закликає Національне агентство з питань запобігання корупції відкликати вказаний лист за вих. № 113-02/15337/21 від 22.03.2021 «Щодо виконання публічно-правових функцій» у повному обсязі та утриматися від будь-яких посягань на незалежність адвокатури України, порушень вказаних національних та міжнародних правових норм та принципів.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини