Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Нацбанк уточнив переліки валют, до яких встановлюється офіційний курс гривні

Реклама

Національний банк включив пакистанську рупію до переліку іноземних валют, до яких один раз на місяць визначається офіційний курс гривні, та виключив з нього ганське седі та новий тайванський долар.

Крім того, було вирішено змінити періодичність встановлення офіційного курсу гривні до азербайджанського манату зі щоденної на щомісячну, повідомляє прес-служба регулятора.

Зазначене уточнення затверджене наказом Національного банку від 30 березня 2021 року № 210-но "Про затвердження переліків іноземних валют та банківських металів", який набрав чинності 31 березня 2021 року.

Такі зміни відбулися відповідно до Положення про встановлення офіційного курсу гривні до іноземних валют та розрахунку довідкового значення курсу гривні до долара США й облікової ціни банківських металів, затвердженого постановою Правління НБУ від 10 грудня 2019 року № 148, через зміну обсягів товарообігу між Україною та відповідними країнами.

Інші переліки іноземних валют та банківських металів залишилися без змін.

Як отримати актуальну базу українського і міжнародного законодавства? З ІТ-системою LIGA360: Юрист. Тут зібрано 1,5 млн нормативно-правових документів й аналітики. Для кожного НПА відображується перелік пов'язаних нормативів, судових справ і довідкової інформації. Замовте LIGA360: Юрист просто сьогодні.

Читайте також:

Кабмін збільшив щомісячні страхові виплати потерпілим на виробництві

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини