Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

В Україні оновлено правила видачі автомобільних номерів: основні зміни

Реклама

Міністерством внутрішніх справ прийнято наказ від 02 березня 2021 року № 166 "Про деякі питання державних номерних знаків транспортних засобів", який набуває чинності з моменту опублікування.

В Головному сервісному центрі МВС повідомили, що цей наказ встановлює єдині зразки державних номерних знаків транспортних засобів та вимоги до них.

Зокрема, визначені:

  • правила застосування, типи та основні розміри державних номерних знаків;

  • вимоги до інформаційного змісту та технічних характеристик.

Основним нововведенням, що запроваджується, є зміна визначення адміністративно-територіальної належності транспортного засобу, а саме не за місцем прописки власника, як було дотепер, а за місцем здійснення реєстрації (перереєстрації) транспортного засобу.

"Тобто, кожний сервісний центр МВС видаватиме на транспортні засоби, незалежно від місця прописки власника, номерні знаки лише своєї області", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що такі вимоги не поширюються на номерні знаки, які громадяни залишили на платному зберіганні в сервісному центрі МВС. 

В Головному сервісному центрі МВС пояснили, що таке нововведення дозволяє оптимізувати процес забезпечення сервісних центрів МВС номерними знаками, а також уникнути зайвих матеріальних витрат на виготовлення та логістичних витрат на доставку та зберігання у сервісних центрах МВС номерних знаків інших регіонів.

Відтепер у CONTR AGENT можна перевірити інформацію про фізичних осіб і бути впевненими у бізнес-зв'язках. Система проаналізує інформацію з державних реєстрів, і повідомить, якщо особа переховується від органів влади, є у реєстрі боржників, або має відкриті провадження. 

Читайте також: Набрали чинності зміни до Правил дорожнього руху в частині перевезення дітей

Діють нові штрафи за порушення ПДР: Закон набув чинності

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини