Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Президент підписав Закон щодо оформлення іноземцям біометричних українських віз

Реклама

Володимир Зеленський підписав Закон № 1328-ІХ «Про внесення змін до Закону України «Про правовий статус іноземців та осіб без громадянства» щодо подання іноземцями та особами без громадянства біометричних даних для оформлення віз», ухвалений Верховною Радою 4 березня 2021 року.

Документ має на меті удосконалення візових процедур і запровадження оформлення іноземцям та особам без громадянства біометричних українських віз, повідомляє офіційне інтернет-представництво Президента.

Зокрема, згідно із Законом іноземці та особи без громадянства зобов'язані подавати в установленому Кабінетом Міністрів порядку свої біометричні дані під час оформлення візи, якщо інше не передбачено законодавством.

Неподання іноземцем своїх біометричних даних визначається як додаткова підстава для відмови йому в наданні української візи.

Закон набирає чинності з дня, наступного за днем його опублікування, та вводиться в дію через 6 місяців після набрання чинності.

Більше інформації про те, як попередити кризові ситуації бізнесу вже сьогодні, отримуйте в системах ЛІГА:ЗАКОН.

Тримайте руку на пульсі актуальної правової картини дня з усіма нововведеннями, використовуйте добірку ситуацій для оперативного реагування на будь-які зміни та майте доступ до повної бази нормативних документів на будь-яку дату, зокрема і тих, що регулюють роботу компаній в умовах коронакризи, карантинів, надзвичайних станів.

Спробуйте тестовий доступ до систем ЛІГА:ЗАКОН за посиланням, об'єктивно оцінюйте будь-яку ситуацію та приймайте тверді та зважені рішення вже сьогодні.

Читайте також:

Колекторів зобов'яжуть працювати за чіткими правилами: прийнято Закон

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини