Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Українцям змінили правила повернення з-за кордону

Реклама

На позачерговому засіданні Кабміну 22 березня було прийнято постанову № 230, якою внесено зміни в постанову № 1236 "Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2".

Зокрема, тепер самоізоляція також необхідна для громадян України, які перетинають державний кордон, крім таких громадян, якщо немає підстав вважати, що вони були в контакті із хворою на COVID-19 особою:

  • громадян України, які не досягли 12 років;

  • водіїв та членів екіпажу вантажних транспортних засобів, автобусів, що здійснюють регулярні перевезення, членів екіпажів повітряних і морських, річкових суден, членів поїзних і локомотивних бригад;

  • громадян України, що здійснюють перевезення гемопоетичних стовбурових клітин для трансплантації;

  • громадян України, які мають негативний результат тестування на COVID-19 методом полімеразної ланцюгової реакції, який проведено не більш як за 48 годин до перетину державного кордону.

Громадянин України, який підлягає самоізоляції у зв'язку з перетином державного кордону, зобов'язаний встановити та активувати мобільний додаток системи "Вдома". У разі неможливості встановлення мобільного додатка громадянин України підлягає обсервації.

Самоізоляція, обсервація громадянина України у зв'язку з перетинанням державного кордону припиняється в разі одержання негативного результату тестування на COVID-19 методом полімеразної ланцюгової реакції, який проведено після перетинання державного кордону.

Посадові особи Державної прикордонної служби перевіряють встановлення мобільного додатка громадянами України під час перетину ними державного кордону.

Більше інформації про те, як попередити кризові ситуації бізнесу вже сьогодні, отримуйте у системах ЛІГА:ЗАКОН. Тримайте руку на пульсі актуальної правової картини дня з усіма нововведеннями, використовуйте добірку ситуацій для оперативного реагування на будь-які зміни та майте доступ до повної бази нормативних документів на будь-яку дату, зокрема і тих, що регулюють роботу компаній в умовах коронакризи, карантинів, надзвичайних станів. Спробуйте тестовий доступ до систем ЛІГА:ЗАКОН за посиланням.

Читайте також: COVID-19 пропонують визнати поважною причиною для відкладення розгляду справи: ініціатива НААУ

Київ не зупинятиме роботу громадського транспорту: КМДА

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини