Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Верховний Суд задовольнив позов Оксани Царевич щодо її звільнення з посади судді

Реклама

17 березня Касаційний адміністративний суд у складі Верховного Суду завершив розгляд апеляційної скарги позивача - Оксани Царевич - на рішення Вищого адміністративного суду України, яким їй було відмовлено в задоволенні позовних вимог щодо визнання протиправними та скасування рішення Вищої ради юстиції від 15 вересня 2016 року «Про внесення подання Президентові України про звільнення судді Печерського районного суду міста Києва Царевич О. І.», Указу Президента України  від 29 вересня 2016 року «Про призначення та звільнення суддів» в частині її звільнення з посади судді Печерського районного суду м. Києва за порушення присяги судді. Про це повідомила прес-служба ВС.

Зазначається, що Верховний Суд задовольнив заяву Оксани Царевич, скасувавши постанову Вищого адміністративного суду України від 6 березня 2017 року у справі № 800/372/16.

"Визнав протиправним та скасував рішення Вищої ради юстиції, а також скасував Указ Президента України від 29 вересня 2016 року № 425/2016 в частині звільнення Царевич Оксани Ігорівни з посади судді Печерського районного суду м. Києва у зв'язку з порушенням присяги судді", - йдеться в повідомленні.

Поставити справу № 800/372/16 на контроль можна в системі аналізу судових рішень VERDICTUM. Систему можна протестувати тут.

Читайте також:

Верховний Суд почав розгляд справи щодо застосування санкцій до телеканалів

Застосування санкцій до телеканалів: ВС визначився із відкриттям провадження у двох справах

Володимир Зеленський увів у дію рішення РНБО щодо застосування санкцій

Указ Президента про застосування санкцій до телеканалів оскаржено до Верховного Суду

Екосистема хмарних рішень LIGA360 повідомить про зміни в розкладі судових засідань, дозволить моніторити рішення конкретного суду чи навіть судді, сигналізуватиме про зміни в реєстрах щодо постачальників і партнерів. Час замовити тестовий доступ Ви можете замовити повний тестовий доступ на 4 доби до LIGA360 за посиланням.

Обирайте комплексне рішення LIGA360: АДВОКАТ від ЛІГА:ЗАКОН, що поєднує головні інструменти для ефективної роботи адвоката в єдиному робочому просторі.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини