Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Найближчим часом Кабмін може оголосити черговий локдаун: заступниця Голови ВР

Реклама

Заступниця Голови Верховної Ради України Олена Кондратюк вимагає терміново провести спільне засідання Парламенту та Уряду, а також окреме засідання Ради Національної безпеки та оборони з питань протидії третій хвилі пандемії коронавірусу. Про це повідомила прес-служба ВР.

За словами Заступниці Голови Парламенту, темпи вакцинації в Україні є вкрай незадовільними.

Також вона зазначила, що якщо подивитися на темпи третьої хвилі пандемії, то графіки наближаються до тих показників, коли в Україні, в січні 2021 року, було запроваджено жорсткий карантин.

«Все йде до того, що вже найближчим часом Уряду доведеться оголошувати черговий локдаун. Тому вже на цьому тижні треба всі зусилля кинути на спільні дії по боротьбі з коронавірусом. Це має бути спільне засідання Уряду і Верховної Ради, окреме засідання Ради Національної безпеки та оборони, яке має бути присвячено виключно боротьбі з коронавірусом. А саме напрацюванню спільного плану дій всіх гілок влади на випадок нового жорсткого локдауну, вірогідність якого, повторюся, є дуже високою», - підкреслила Олена Кондратюк.

На її переконання, на цьому засіданні необхідно визначитися з питаннями про наявність ресурсів для розгортання додаткових мобільних госпіталів по всій країні, обладнання додаткових ліжко-місць з киснем. Також слід з'ясувати, якої термінової підтримки потребує медична система та наші лікарі, куди і на які цілі слід негайно направити додаткові ресурси.

«Маємо вирішити, які заходи вживати для допомоги малому і середньому бізнесу, домогосподарствам та іншим сферам, які постраждають від нового карантину. Що у нас з формуванням стратегічного запасу вакцин. Коли Україна отримає нові партії вакцин і від яких виробників, в якій кількості. Чим раніше ці рішення будуть обговорені та ухвалені, тим легше країна і кожна родина перенесе новий локдаун», - вважає Олена Кондратюк.

Читайте також: Індикаторні показники для визначення регіонів зі значним поширенням COVID-19: "червоні" чотири області

Більше інформації про те, як попередити кризові ситуації бізнесу вже сьогодні, отримуйте у системах ЛІГА:ЗАКОН. Тримайте руку на пульсі актуальної правової картини дня з усіма нововведеннями, використовуйте добірку ситуацій для оперативного реагування на будь-які зміни та майте доступ до повної бази нормативних документів на будь-яку дату, зокрема і тих, що регулюють роботу компаній в умовах коронакризи, карантинів, надзвичайних станів. Спробуйте тестовий доступ до систем ЛІГА:ЗАКОН за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини