Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Кабмін визначив, як проходитимуть конкурси на держслужбу

Реклама

10 березня на черговому урядовому засіданні було прийнято Протокольне рішення КМУ здійснювати оголошення конкурсів щотижня за таким орієнтовним підходом: 4 конкурси (на посади, що зайняті на підставі контрактів) + 1 «звичайний» конкурс (на інші вакантні посади), починаючи з 17 березня 2021 року.

Відповідне повідомлення з'явилося на Урядовому порталі.

З 6 березня 2021 року набрав чинності Закон № 1285-ІХ «Про внесення змін до деяких законів України щодо відновлення проведення конкурсів на зайняття посад державної служби та інших питань державної служби».

Відповідно до цього Закону конкурси на посади, що обіймають особи, з якими до набрання ним чинності укладені контракти про проходження державної служби на період дії карантину, оголошуються протягом шести місяців з дня набрання чинності цим Законом відповідно до черговості укладення контрактів про проходження державної служби на відповідні посади.

Загальна кількість укладених контрактів на посади державної служби категорії «А», на які має бути оголошено конкурс, становить 91, з них щодо 74 суб'єктом призначення є Кабінет Міністрів, а стосовно 17 - інші суб'єкти призначення.

Водночас, крім оголошення вищезазначених конкурсів є потреба в оголошенні «звичайних» конкурсів на посади вищого корпусу, що залишаються вакантними та не заповнювалися шляхом добору на час карантину.

Національне агентство з питань державної служби підготувало проект почергового проведення конкурсів з розрахунку на шість місяців (з 17 березня по 25 серпня 2021 року), організації проведення всіх етапів конкурсного відбору та ефективної роботи Комісії з питань вищого корпусу державної служби.

Таким чином Уряд забезпечить оголошення 115 конкурсів та призначення осіб на відповідні посади за їх результатами.

Як отримати актуальну базу українського і міжнародного законодавства? З ІТ-системою LIGA360: Юрист. Тут зібрано 1,5 млн нормативно-правових документів й аналітики. Для кожного НПА відображується перелік пов'язаних норм, судових справ і довідкової інформації. Замовте LIGA360: Юрист прямо сьогодні.

Читайте також:

З 6 березня стартують конкурси на посади держслужби

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини