Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Депутати хочуть уточнити, що члени органів адвокатського самоврядування не повинні подавати декларації

Реклама

5 березня ВР прийняла за основу законопроект № 3602 "Про внесення змін до частини 5 статті 45 Закону України "Про запобігання корупції" щодо усунення невизначеності обов'язків членів органів адвокатського самоврядування стосовно заповнення та подання декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування".

З повним текстом законопроекту зручно ознайомитися в модулі "Законопроекти" ІПС ЛІГА:ЗАКОН, замовивши тестовий доступ до систем.

Пропонується уточнити, що обов'язок подання декларацій не стосується членів органів адвокатського самоврядування.

Згідно з пояснювальною запискою до законопроекту, його метою є забезпечення конституційних гарантій незалежності адвокатури та усунення невизначеності стосовно наявності чи відсутності обов'язків у членів органів адвокатського самоврядування щодо заповнення та подання декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування.

Водночас Комітет з питань антикорупційної політики ВР у своєму висновку від 2 лютого 2021 пропонує уточнити, що повинні подавати декларацію особи, які входять до складу:

- конкурсних, кваліфікаційних, дисциплінарних комісій, утворених відповідно до закону, державними органами, органами місцевого самоврядування або при них (крім іноземців-нерезидентів, які входять до складу таких комісій);

- Громадської ради доброчесності, утвореної відповідно до Закону "Про судоустрій і статус суддів".

Читайте також: Адвоката, який викрав у клієнта 6 млн грн, засуджено до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна

Відновлення роботи Вищої кваліфікаційної комісії суддів України: законопроект прийнято за основу

Адвокати-члени НААУ отримали ексклюзивний цифровий продукт. LIGA360: АДВОКАТ НААУ - це доступ до кабінету і подій ВША НААУ, новини й експертна аналітика, повна база законодавства й судових рішень, інструменти для просування адвокатських послуг та подання звітності. Замовте доступ до системи прямо зараз.

Для адвокатів - членів НААУ передбачено спеціальні умови придбання продуктів "LIGA360:АДВОКАТ НААУ", а саме - знижка в понад 50 % від звичайного прайсу на окремі продукти ЛІГА:ЗАКОН.

Замовити продукт можна на сайті.

Окрім того, до 15 березня 2021року всім діючим членам НААУ відкрито вільний доступ, який діє за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини