Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Депутати хочуть збільшити мінімальний розмір аліментів, що стягуються на дитину з інших членів сім'ї та родичів

Реклама

Сьогодні, 2 березня, Верховна Рада прийняла за основу законопроект № 3881 "Про внесення змін до Сімейного кодексу України (щодо збільшення мінімального розміру аліментів, що стягуються на дитину з інших членів сім'ї та родичів)".

Чинною статтею 182 Сімейного кодексу України передбачено мінімальний гарантований розмір аліментів на одну дитину, що стягується з її матері, батька, який не може бути меншим, ніж 50% прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку для забезпечення її гармонійного розвитку.

Законопроектом пропонується внести зміни до ч. 2 статті 272 Сімейного кодексу та законодавчо закріпити мінімальний розмір аліментів, що підлягає стягненню на дитину з інших членів сім'ї та родичів не менше 50% прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку.

Чинною нормою передбачено, що сукупний розмір аліментів, що підлягає стягненню на дитину з інших членів сім'ї та родичів, не може бути меншим, ніж 30% прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку.

Адвокати з сімейних справ вивчають актуальні ситуації щодо розлучення, поділу майна, ухилення від сплати аліментів з ІПС ЛІГА:ЗАКОН. Також система містить повну базу українського законодавства з експертними коментарями. Придбайте ІПС ЛІГА:ЗАКОН за посиланням.

Читайте також: З 1 грудня змінився мінімальний гарантований розмір аліментів

Стягнення аліментів на дитину, якщо батьки не перебувають у шлюбі: що передбачено в законодавстві

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини