Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Підсумки круглого столу: за репутацію компанії відповідає кожен її працівник

Реклама

16 лютого компанія ЛІГА:ЗАКОН провела круглий стіл на тему «Управління репутацією в юридичному бізнесі». Учасниками заходу стали представники маркетингових комунікацій, ЗМІ та піару, які охоче ділилися практичними кейсами й обмінювалися власним досвідом.

Круглий стіл відбувся, вже традиційно для нашого часу, в онлайн-форматі.

Спікерами заходу були:

· Анастасія Глущенко, голова Комітету маркетингу та розвитку бізнесу ААУ, СЕО консалтингової агенції Stasy Passion;

· Олег Киричук, PR-менеджер юридичної компанії ASTERS;

· Дарія Кравець, керівник відділу маркетингу та PR в ЮФ EVERLEGAL;

· Ольга Бузунова, керівник відділу маркетингу та PR AO Arzinger;

· Ірина Холод, директорка з маркетингу компанії ЛІГА:ЗАКОН;

· Валентин Богунов, заступник головного редактора «Закон і Бізнес»;

· Ярослава Карибіна, керівник Департаменту по роботі з клієнтами компанії Semantrum.

Модерувала захід Інна Калініна, керівник PR-відділу ЛІГА:ЗАКОН.

Експерти обговорювали успішні PR-кейси 2020 року, дискутували щодо того, які ж компетенції піарника є найважливішими для роботи в юридичній компанії та які є ризик-фактори, ділилися власними дієвими інструментами управління репутацією, а також вирішували, якими методами варто користуватися для вимірювання репутаційного капіталу компанії у 2021 році.

Зокрема, Олег Киричук, PR-менеджер юридичної компанії ASTERS, навів яскравий приклад того, коли корпоративна соціальна відповідальність покращила загальну репутацію фірми. Він розповів про ідею благодійного забігу з метою збору коштів для онкохворих дітей. У результаті проведення заходу було зібрано 1 млн 100 тис. грн. Крім того, приємним бонусом стало активне залучення цільових аудиторій компанії та стейкхолдерів.

Особливу роль в управлінні репутацією відіграє контент, який подає компанія у своїх соціальних мережах. Так, Дарія Кравець, керівник відділу маркетингу та PR в ЮФ EVERLEGAL, розповіла цікавий кейс про запуск відеоматеріалів одного з партнерів компанії в ТікТок, які почали стрімко набирати аудиторію й на сьогодні налічують близько 130 тис. підписників.

«Окрім того, з метою піару ми запустили серію секторальних відео на юридичну тематику й закріпили кожного партнера фірми за його індивідуальною практикою. Це дало значний приріст підписників сторінок компанії в соціальних мережах», - зазначила Дарія.

Заступник головного редактора «Закон і Бізнес» Валентин Богунов виділив шість типів матеріалів, які надходять у медіа, і систематизував їх у порядку зменшення професійного інтересу журналіста та зростання фінансової зацікавленості ЗМІ, які розміщуватимуть такий матеріал. Сюди належать:

- статті, авторські колонки;

- експертні коментарі;

- практичні, судові кейси;

- виступи на різноманітних заходах, анонси таких заходів;

- корпоративні новини;

- інтерв'ю.

«ЗМІ надзвичайно зацікавлені в якісному контенті, який матиме вірусне поширення. Для того, щоб матеріал знайшов відгук у читачів, він повинен бути орієнтований на цільову аудиторію того чи іншого медіа», - наголосив Валентин Богунов.

Ірина Холод, директорка з маркетингу компанії ЛІГА:ЗАКОН, розповіла про ті виклики й ризики, які стояли перед компанією у 2020 році. Це і запуск нового продукту, екосистеми хмарних рішень LIGA360, який збігся з початком пандемії коронавірусу, і необхідність пошуку нових способів взаємодії та комунікації з клієнтами, і багато іншого. Більше того, було реалізовано нові формати онлайн-івентів, які стали комунікаційними майданчиками для співпраці та дали змогу обмінюватися досвідом і знаходити відповіді на актуальні питання.

Ірина зазначила: «Сьогодні надзвичайно важливо знаходитися в контексті тих змін, у яких ми існуємо. Будь-який бізнес знаходиться під впливом зовнішніх факторів: ми працюємо в ринкових умовах, у нас є конкуренти, партнери і клієнти, нашу діяльність регулює певне галузеве законодавство. Усе це необхідно відстежувати, а наш продукт LIGA360 дає змогу всій команді знаходитися в єдиному інформаційному полі та ефективно взаємодіяти».

Запис трансляції заходу є у вільному доступі на ютюбі ЛІГА:ЗАКОН за посиланням: https://www.youtube.com/watch?v=g6nnpG6nvIA.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини