Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

В КУпАП хочуть врегулювати питання використання електронних доказів

Реклама

В Парламенті зареєстровано законопроект № 5060 "Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо використання електронних доказів".

Усі законопроекти з пояснювальними записками до них можна знайти в модулі "Законопроекти" ІПС ЛІГА:ЗАКОН. Переконайтесь у зручності подання інформації, замовивши тестовий доступ до систем.

В пояснювальній записці до законопроекту йдеться про те, що пропонується доповнити статтю 251 КУпАП визначенням електронних доказів як інформації в електронній (цифровій) формі, яка містить певні дані, а також врегулювати питання дослідження, вилучення та використання такої інформації у справах про адміністративні правопорушення.

Також планується передбачити форму зберігання таких електронних доказів.

Зазначається, що місцеві суди, розглядаючи справи про адміністративні правопорушення, під час дослідження доказів нерідко окрім речових доказів та інших документів вивчають електронні докази, що відображається у відповідній мотивувальній частині судових рішень.

"Натомість Кодексом України про адміністративні правопорушення не передбачено такий вид доказів як електронна інформація та документи, що викликає колізії та неузгодженості в правозастосуванні", - пояснюють автори законопроекту.

Читайте також: Кабмін хоче позбавити себе 54 повноважень

Адвокати та нотаріуси зможуть претендувати на вступ на держслужбу: за основу прийнято проект

Моніторте зміни законодавства і судових рішень зі смартфону. З Liga360 ви отримуватиме сповіщення про зміни в окремих фрагментах НПА, реєстрах, судових рішеннях. Сигнали автоматично надходитимуть в Teltgram-бот. Замовте Liga360 сьогодні і налаштуйте свою роботу в режимі смарт.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини