Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Верховний Суд призначив до розгляду справу щодо оскарження застосування санкцій до телеканалів

Реклама

11 лютого Касаційний адміністративний суд у складі Верховного Суду виніс ухвалу про відкриття провадження у справі № 9901/26/21 за позовом громадянина, який оспорює Указ Президента України від 2 лютого 2021 року № 43/2021 «Про рішення Ради національної безпеки і оборони України від 2 лютого 2021 року «Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)». Про це повідомила прес-служба ВС.

Позовні вимоги обґрунтовано тим, що порушено право позивача на отримання інформації від інформаційних програм, які транслюють телеканали «112 Україна», «NewsOne», «Zik» та інші, перелічені в додатках до спірного рішення, оскільки його доступ до них заблоковано. Позивач вважає, що втрата доступу до вказаних телеканалів є порушенням його прав, що передбачено статтями 8 та 10 Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод.

З урахуванням положень ч. 2 ст. 266 та ч. 5 ст. 262 КАС суд дійшов висновку про необхідність перевірки порушення зазначених прав позивача в судовому засіданні.

Справу призначено до розгляду в судовому засіданні з повідомленням (викликом) сторін на 15 березня 2021 року о 12 год. 00 хв.

Читайте також: Застосування санкцій до телеканалів: ВС визначився із відкриттям провадження у двох справах

Володимир Зеленський увів у дію рішення РНБО щодо застосування санкцій

Указ Президента про застосування санкцій до телеканалів оскаржено до Верховного Суду

Екосистема хмарних рішень LIGA360 повідомить про зміни в розкладі судових засідань, дозволить моніторити рішення конкретного суду чи навіть судді, сигналізуватиме про зміни в реєстрах щодо постачальників і партнерів. Час замовити тестовий доступ Ви можете замовити повний тестовий доступ на 4 доби до LIGA360 за посиланням.

Обирайте комплексне рішення LIGA360: АДВОКАТ від ЛІГА:ЗАКОН, що поєднує головні інструменти для ефективної роботи адвоката в єдиному робочому просторі.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини