Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

В ОАСК роз’яснили, чому скасували рішення Київради про перейменування вулиць

Реклама

Окружний адміністративний суд міста Києва ухвалив рішення у справі за позовом Громадської спілки «Громадський контроль та порядок» щодо скасування рішення Київради про перейменування деяких вулиць, повідомила прес-служба суду.

Зокрема, ОАСК ухвалив визнати протиправним та скасувати рішення Київської міської ради № 559/559 «Про перейменування вулиць, проспекту та провулку у місті Києві», яким переіменовано: вулицю Баумана - на вулицю Януша Корчака, вулицю Кутузова - на вулицю Генерала Алмазова, вулицю Суворова - на вулицю Михайла Омеляновича-Павленка, провулок Кутузова - на провулок Євгена Гуцала, проспект Московський - на проспект Степана Бандери.

Рішення суду мотивоване тим, що присвоєння імен саме Генерала Алмазова, Михайла Омеляновича-Павленка та Степана Бандери здійснено на виконання пункту 4 статті 5 Закону «Про правовий статус та вшанування пам'яті борців за незалежність України у ХХ столітті». Водночас приписи цього Закону не містять вичерпного переліку осіб, віднесених до борців за незалежність України у XX столітті, відносно яких застосовуються його положення в частині надання правового статусу та вшанування пам'яті.

Разом з цим за час розгляду справи Київська міська рада не надала доказів здійснення історичного дослідження щодо критеріїв відбору таких осіб з урахуванням положень Закону "Про правовий статус та вшанування пам'яті борців за незалежність України у XX столітті", на підставі чого суд дійшов висновку про часткову обґрунтованість позовних вимог.

Нагадаємо, столична влада готує апеляційну скаргу стосовно рішення Окружного адміністративного суду міста Києва про скасування перейменування трьох вулиць, провулку та проспекту (детальніше).

ЛІГА:ЗАКОН презентує Verdictum PRO - першу систему аналізу судових рішень із функціоналом передбачення вірогідності перемоги в суді у всіх трьох інстанціях за допомогою штучного інтелекту. З Verdictum PRO ви отримаєте:

• можливість в один клік переглянути подібні судові рішення;

• швидкий добір додаткових аргументів у вигляді НПА, згадуваних у подібних судових рішеннях, і рішень із правовою позицією;

• розуміння необхідності зміни аргументів і тексту позовної заяви для більшої вірогідності перемоги в суді;

• швидку оцінку безперспективних справ або, навпаки, тих, що здаються безперспективними лише на перший погляд.

Детальніше за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини