Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Адвокати та нотаріуси зможуть претендувати на вступ на держслужбу: за основу прийнято проект

Реклама

На засіданні ВР 5 лютого за основу було прийнято законопроект № 4361 «Про внесення змін до Закону України «Про державну службу» щодо розширення кола осіб, які можуть претендувати на вступ на державну службу».

Усі законопроекти з пояснювальними записками до них можна знайти в модулі "Законопроекти" ІПС ЛІГА:ЗАКОН. Переконайтесь у зручності подання інформації, замовивши тестовий доступ до систем.

Згідно з пояснювальною запискою до проекту існує необхідність у розширенні кола осіб, які можуть претендувати на вступ на державну службу, шляхом надання можливості особам, які мають підтверджену високу кваліфікацію, брати участь у доборі на посади держслужби. Це стосується адвокатів, нотаріусів, арбітражних керуючих (розпорядників майна, керуючих санацією, ліквідаторів).

На думку авторів законопроекту, доцільність залучення вищевказаних категорій осіб до можливості претендувати на зайняття посад держслужби зумовлена професійними характеристиками та специфічними законодавчими вимогами, які ставляться до кожної з вищезгаданих категорій осіб, серед яких можна виділити наявність вищої юридичної освіти та стажу роботи у галузі права, конкретні строки якого залежать від професійної сфери діяльності осіб (адвокатура - від двох років, нотаріат - від шести років, діяльність арбітражних керуючих - від трьох років).

Зміни запропоновано внести до частини другої статті 20 Закону «Про державну службу».

Детальніше про законопроект ми писали тут.

Зверніть увагу, екосистема LIGA360 отримала нову функцію автоматичного відстеження змін не лише НПА в цілому, а й окремих його абзаців.

Щойно відбудуться зміни - ви отримаєте сповіщення в модулі SMART-сигнали. Відстежувати зміни в окремих нормах - тепер реально з LIGA360. Отримайте LIGA360 для ознайомлення вже сьогодні

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини