Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Встановлено вичерпний перелік доходів, за затримку яких проводиться компенсація

Реклама

4 лютого 2021 року депутати прийняли Закон "Про внесення змін до Закону України "Про компенсацію громадянам втрати частини доходів у зв'язку з порушенням строків їх виплати" (урядовий законопроект № 3817).

Законом встановлено вичерпний перелік видів грошових доходів, за порушення строків виплати яких громадянам нараховується компенсація:

- пенсії або щомісячне довічне грошове утримання (з урахуванням надбавок, підвищень, додаткової пенсії, цільової грошової допомоги, пенсії за особливі заслуги перед Україною та інших доплат до пенсії, встановлених законодавством);

- соціальні виплати;

- стипендії;

- заробітна плата (грошове забезпечення);

- сума індексації грошових доходів громадян;

- суми відшкодування шкоди, заподіяної фізичній особі каліцтвом або іншим ушкодженням здоров'я;

- суми, що виплачуються особам, які мають право на відшкодування шкоди у разі втрати годувальника.

Також актуалізовано перелік фондів загальнодержавного обов'язкового соціального страхування України, кошти яких використовуються для виплати компенсації.

Відповідні зміни внесено до Закону «Про компенсацію громадянам втрати частини доходів у зв'язку з порушенням строків їх виплати».

Закон набирає чинності з дня, наступного за днем його опублікування.

Більше інформації про те, як попередити кризові ситуації бізнесу вже сьогодні, отримуйте в системах ЛІГА:ЗАКОН.

Тримайте руку на пульсі актуальної правової картини дня з усіма нововведеннями, використовуйте добірку ситуацій для оперативного реагування на будь-які зміни та майте доступ до повної бази нормативних документів на будь-яку дату, зокрема і тих, що регулюють роботу компаній в умовах коронакризи, карантинів, надзвичайних станів.

Спробуйте тестовий доступ до систем ЛІГА:ЗАКОН за посиланням, об'єктивно оцінюйте будь-яку ситуацію та приймайте тверді та зважені рішення вже сьогодні.

Читайте також:

Обмеження працівників бюджетних установ щодо вибору банку: суд прийняв рішення

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини