Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Уряд розширив програму по частковому безробіттю

Реклама

Кабмін затвердив новий Порядок надання допомоги по частковому безробіттю та розширив коло підприємств - учасників державної програми.

Відповідне рішення прийнято на урядовому засіданні 3 лютого, повідомляє прес-служба Мінекономіки.

За словами Міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Ігоря Петрашка, програма направлена на підтримку як бізнесу, так і громадян. Зазначене рішення Уряду збільшує кількість підприємств і працівників, які зможуть отримати державні виплати. Крім того, передбачається скорочення переліку необхідних для отримання допомоги документів та спрощення процедури.

Тепер програмою по частковому безробіттю можуть скористатися всі підприємства виробничої сфери за наявності однієї з трьох підстав:

- зупинення виробництва триває не менше 3 місяців і не перевищує 6 місяців, охоплює не менше як 20 % чисельності працівників, у яких скорочення робочого часу становить 30 % і більше;

- зупинення виробництва є вимушеним;

- зупинення виробництва відбувається через карантинні обмеження, встановлені Кабінетом Міністрів.

Більше інформації про те, як попередити кризові ситуації бізнесу вже сьогодні, отримуйте в системах ЛІГА:ЗАКОН.

Тримайте руку на пульсі актуальної правової картини дня з усіма нововведеннями, використовуйте добірку ситуацій для оперативного реагування на будь-які зміни та майте доступ до повної бази нормативних документів на будь-яку дату, зокрема і тих, що регулюють роботу компаній в умовах коронакризи, карантинів, надзвичайних станів.

Спробуйте тестовий доступ до систем ЛІГА:ЗАКОН за посиланням, об'єктивно оцінюйте будь-яку ситуацію та приймайте тверді та зважені рішення вже сьогодні.

Читайте також:

За завідомо неправдивий виклик спецслужб хочуть штрафувати до 10 200 грн

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини