Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Доступ до адвокатської діяльності можуть спростити

Реклама

Народні депутати зареєстрували в Парламенті законопроект № 4633 "Про внесення змін до статті 9 Закону України "Про адвокатуру та адвокатську діяльність" щодо спрощення доступу до адвокатської діяльності".

З повним текстом законопроекту зручно ознайомитися в модулі "Законопроекти" ІПС ЛІГА:ЗАКОН, замовивши тестовий доступ до систем.

Пропонується замість існуючої норми частини 4 ст. 9 Закону «Про адвокатуру та адвокатську діяльність» про те, що «особа, яка не склала кваліфікаційний іспит, може бути допущена до складення такого іспиту повторно не раніше ніж через шість місяців. Особа, яка не склала кваліфікаційний іспит повторно, може бути допущена до наступного кваліфікаційного іспиту не раніше ніж через один рік», встановити, що така особа може бути допущена до повторної здачі іспиту не раніше, ніж через три місяці, а особа, яка не склала кваліфікаційний іспит повторно, - не раніше ніж через шість місяців.

Таким чином, строки допуску осіб до наступного кваліфікаційного іспиту планують скоротити вдвічі.

Автори законопроекту переконані, що чинні строки є невиправдано великими.

"Враховуючи, що відповідно до абзацу 4 частини 1 статті 9 зазначеного Закону кваліфікаційні іспити проводяться не рідше одного разу на три місяці (тобто окремі кваліфікаційні палати кваліфікаційно-дисциплінарних комісій адвокатури можуть визначити і таку періодичність іспитів, як лише один раз на три місяці), - час очікування чергового складання іспиту автоматично додається до строку, протягом якого особа чекає на повторне складання іспиту, і виступає додатковим обмеженням доступу кандидатів до професії адвоката", - додають депутати.

Читайте також: Адвокатам хочуть дозволити застосовувати травматичну зброю

Швидко готуйте власну позицію, щоб виграти в суді, та будьте в курсі всіх законодавчих новацій разом із LIGA360: АДВОКАТ.

ЛІГА:ЗАКОН пропонує комплекс IT-інструментів у єдиному робочому просторі LIGA360: АДВОКАТ. Отримайте доступ до повної бази НПА і коментованих кодексів. Зручний пошук та аналіз бази із 85 млн судових рішень. Можливість в один клік обирати рішення із правовими позиціями ВС й отримати подібні рішення у справі. Доступний розклад судових засідань, моніторинг справ і засідань за десятками параметрів.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини