Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

За завідомо неправдивий виклик спецслужб хочуть штрафувати до 10 200 грн

Реклама

На сьогоднішньому засіданні, 26 січня, Верховна Рада прийняла за основу законопроект № 4157 "Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення та Кримінального кодексу України щодо посилення рівня відповідальності за порушення вимог техногенної та пожежної безпеки".

Зокрема, проектом пропонується внести зміни до ст. 270 Кримінального кодексу, якою запроваджується кримінальна відповідальність за порушення вимог техногенної та пожежної безпеки, якщо це спричинило виникнення пожежі або аварії, якою заподіяно шкоду здоров'ю людей або майнову шкоду у великому розмірі.

Законопроектом також пропонується внести зміни до статей 175, 1752, 183, 1888, 221, 223, 255 Кодексу України про адміністративні правопорушення в частині збільшення розміру штрафів за:

- порушення встановлених законодавством вимог техногенної та пожежної безпеки;

- здійснення суб'єктом господарювання господарської діяльності без декларації відповідності матеріально-технічної бази суб'єкта господарювання вимогам законодавства у сфері пожежної безпеки та невиконання приписів, розпоряджень та постанов посадових осіб центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну політику з питань державного нагляду (контролю) у сфері техногенної та пожежної безпеки;

- завідомо неправдивий виклик спеціальних служб.

Зокрема, за завідомо неправдивий виклик аварійно-рятувального формування, поліції, екстреної медичної допомоги планують штрафувати від двохсот до шістсот НМДГ (від 3400 грн до 10 200 грн). Зараз за таке порушення передбачено штраф від трьох до семи НМДГ.

Більше інформації про те, як попередити кризові ситуації бізнесу вже сьогодні, отримуйте в системах ЛІГА:ЗАКОН.

Тримайте руку на пульсі актуальної правової картини дня з усіма нововведеннями, використовуйте добірку ситуацій для оперативного реагування на будь-які зміни та майте доступ до повної бази нормативних документів на будь-яку дату, зокрема і тих, що регулюють роботу компаній в умовах коронакризи, карантинів, надзвичайних станів.

Спробуйте тестовий доступ до систем ЛІГА:ЗАКОН за посиланням, об'єктивно оцінюйте будь-яку ситуацію та приймайте тверді та зважені рішення вже сьогодні.

Читайте також:

Діють нові форми документів, які складає Держпраці при перевірках

Збільшено розміри штрафів за порушення законодавства про працю

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини